Discworld 2 PSP issues?

Subforum for discussion and help with ScummVM's PSP (PlayStation Portable) port

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
Jinx1337
Posts: 144
Joined: Fri Jun 29, 2007 9:43 am

Discworld 2 PSP issues?

Post by Jinx1337 » Wed Mar 10, 2010 11:42 pm

Hi,

just wanted to ask wether you guy have the same issues with DW2 on the PSP that I am currently encountering.

The game runs considerably faster than the last I tried it, it seems perfectly playable (tho there are some slowdowns in areas like High Energy Facility).

Apart from sound stuttering from time to time (MS reading speed? could it be improved by 'unpacking' or 'compressing' the sounds somehow? I remember it helped with Lucas games like FT or The Dig), there is some random loud sound squeeking.

Sounds pretty much like PC SPEAKER from time to time. Try leaving the game on the Unseen University map and listen to the sound.


Any solution to this problem? I know Discworld isn't officially supported yet, but given how I didn't encounter it in the PC port, I thought it'd be wise to ask about it.

I tried both the newest nightly SVN build (28 FEB) and Pix's one (based on the same SVN as far as I recall).

And forgive my English today, I am dead tired - haven't slept in 48 hours, I'll edit the post tommorow :)

Best regards.

Jinx1337
Posts: 144
Joined: Fri Jun 29, 2007 9:43 am

Post by Jinx1337 » Wed Mar 10, 2010 11:43 pm

Forgot to add, I'm using PSP-2000 (Slim); using the ScummVM executable with all the engines included and a dynamic loader.

Not the Tinsel seperated one.

User avatar
DrMcCoy
ScummVM Developer
Posts: 596
Joined: Sat Dec 17, 2005 1:33 pm
Location: Braunschweig, Germany
Contact:

Re: Discworld 2 PSP issues?

Post by DrMcCoy » Wed Mar 10, 2010 11:50 pm

Jinx1337 wrote:Sounds pretty much like PC SPEAKER from time to time. Try leaving the game on the Unseen University map and listen to the sound.
I don't have a PSP, but on that screen, there are two different sound effects playing from time to time: an electrical "bzzzz" sound from the lightning on the High Energy Facility and squeaking from the bats circling the tower.

Are you sure that's not those, sounding like they should?

Could you maybe record what you're hearing?

Jinx1337
Posts: 144
Joined: Fri Jun 29, 2007 9:43 am

Post by Jinx1337 » Thu Mar 11, 2010 7:58 am

Nope, that sounds exactly like a loud, high-pitched PC Speaker going crazy lol.

Sure, I'll record it!
Last edited by Jinx1337 on Thu Mar 11, 2010 1:29 pm, edited 3 times in total.

Jinx1337
Posts: 144
Joined: Fri Jun 29, 2007 9:43 am

Post by Jinx1337 » Thu Mar 11, 2010 8:50 am

http://img707.imageshack.us/i/file22676.mp4/

Recorded and uploaded; it's all fine throughout the intro. Once the game starts, it happens everywhere on random intervals.
Last edited by Jinx1337 on Thu Mar 11, 2010 4:06 pm, edited 1 time in total.

Pix2
Posts: 100
Joined: Sat Apr 05, 2008 12:02 pm
Contact:

Post by Pix2 » Thu Mar 11, 2010 2:40 pm

I'm getting the same thing on a phat with a build from a few days back. I'm fairly sure this didn't happen in older versions but it's not a game I've played much yet.

Jinx1337
Posts: 144
Joined: Fri Jun 29, 2007 9:43 am

Post by Jinx1337 » Thu Mar 11, 2010 4:08 pm

Do I file a bug report then?

User avatar
DrMcCoy
ScummVM Developer
Posts: 596
Joined: Sat Dec 17, 2005 1:33 pm
Location: Braunschweig, Germany
Contact:

Post by DrMcCoy » Thu Mar 11, 2010 10:28 pm

Yeah, that really is wrong. Please, file a bug report.

Jinx1337
Posts: 144
Joined: Fri Jun 29, 2007 9:43 am

Post by Jinx1337 » Fri Mar 12, 2010 10:22 am

Done.

User avatar
bobdevis
Posts: 563
Joined: Fri Jan 16, 2009 10:52 am

Post by bobdevis » Fri Mar 12, 2010 12:14 pm

This is not PSP exclusive. Posted the info here.

Jinx1337
Posts: 144
Joined: Fri Jun 29, 2007 9:43 am

Post by Jinx1337 » Sat Mar 13, 2010 12:49 pm

Fixed already, guess we have to wait for another nightly build to test it.

Tithe AD
Posts: 12
Joined: Wed Dec 10, 2008 12:37 am

Post by Tithe AD » Thu Aug 11, 2011 9:41 pm

Hi,i have created a save folder in the discworld2 directory and set the path in options but am unable to save.Could you let us no how you got around this.

edit

Ignore the above , after playing around i stumbled across right trigger and start which brings up the save screen.....DOH!!

ps

big thanks to the scumm team for this!!

Post Reply