scummVM Channel Ultimate

Subforum for discussion and help with ScummVM's Nintendo Wii port

Moderator: ScummVM Team

User avatar
Red_Breast
Posts: 785
Joined: Tue Sep 30, 2008 10:33 pm
Location: The Bar Of Gold, Upper Swandam Lane.

Post by Red_Breast » Mon Jun 21, 2010 11:39 am

I vaguely recall, there might be more in one of the threads about CoMI, that 0.12 was really good for CoMI. I think some code had to be dropped for 0.13 and affected that game in particular. Like I say these are vague memories. Might be worth checking if it really bothers you.
I tend to have a few versions of ScummVM on my SD card. At least 2 - the most recent stable and most recent Buildbot - and as the settings file, scummvm.ini, is kept in the same folder as the build then you don't need to worry about settings for different builds getting mixed up and using the wrong settings - if you get my meaning.

User avatar
bingobot
Posts: 11
Joined: Sat Jun 19, 2010 1:13 am

Post by bingobot » Wed Jun 23, 2010 4:34 pm

Red_Breast wrote:I vaguely recall, there might be more in one of the threads about CoMI, that 0.12 was really good for CoMI. I think some code had to be dropped for 0.13 and affected that game in particular. Like I say these are vague memories. Might be worth checking if it really bothers you.
I tend to have a few versions of ScummVM on my SD card. At least 2 - the most recent stable and most recent Buildbot - and as the settings file, scummvm.ini, is kept in the same folder as the build then you don't need to worry about settings for different builds getting mixed up and using the wrong settings - if you get my meaning.
I'll test 0.12, the only thing im missing out then, are the option to Return to Launcher, so i dont have to quit and restart scummvm if i wanna change game. Cuz atm, the newer builds arent working properly here, i duno if im the only one experiencing the speech/subtitles/both bug, but it just wont show subtitles. Kinda irritating :/

User avatar
Red_Breast
Posts: 785
Joined: Tue Sep 30, 2008 10:33 pm
Location: The Bar Of Gold, Upper Swandam Lane.

Re: scummVM Channel Ultimate

Post by Red_Breast » Mon Aug 30, 2010 2:55 pm

Mr_Nick666 wrote: Mediafire:Download
Permanent Mirror:Download
Actually that Mediafire link is still up but the Permalink is down for me.
Just trying to get your attention actually. Have you seen the new themes for HBC? There's no ScummVM one yet either. Hint hint.
http://wiibrew.org/wiki/Homebrew_Channel/Themes

User avatar
MusicallyInspired
Posts: 991
Joined: Fri Mar 02, 2007 8:03 am
Location: Manitoba, Canada
Contact:

Post by MusicallyInspired » Mon Aug 30, 2010 5:42 pm

I still have my ScummVM channel installed, but it hasn't worked in ages. I keep it just in case because I'm not sure if I'll be able to install it again with all the latest firmware updates. Is it because of a change of extension? (DOL/ELF)

Talantyyr
Posts: 16
Joined: Sun Aug 15, 2010 4:38 pm

Post by Talantyyr » Mon Aug 30, 2010 6:50 pm

Why is it not working? You can convert your .elf to a .dol then it should work :)

@Mr. Nick: Can you update the Forwarder so it'll use IOS 58 like HBC currently does? I'd really appreciate to keep your Forwarder instead of HBC! :)

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Tue Aug 31, 2010 6:02 am

I am working on updating the Channel to support ios58 plus some tweaks! ;)

Azhrei
Posts: 10
Joined: Thu Jul 31, 2008 6:40 pm
Location: Ireland

Post by Azhrei » Fri Sep 03, 2010 4:36 pm

Launching the channel just has it resetting my Wii every time.

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Sat Sep 04, 2010 1:01 pm

Azhrei wrote:Launching the channel just has it resetting my Wii every time.
Do you have scummVM in the correct folders on your SD card? If not it will automatically reboot the main menu.

Azhrei
Posts: 10
Joined: Thu Jul 31, 2008 6:40 pm
Location: Ireland

Post by Azhrei » Wed Sep 08, 2010 10:11 am

Yeah, I have. I spoke to Wilsoff recently and he said -
Hmm... I've just been looking at the changelog for ScummVM... It appears that it's been updated for the new USB2.0/AHBROT dealio.

I guess the forwarder doesn't like it and will need to be updated too. I don't know how to do that so it'll be a case of waiting and seeing if anyone codes a forwarder that'll work with the latest build.
So I'll just wait for the update.

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Sat Sep 11, 2010 7:08 am

Azhrei wrote:Yeah, I have. I spoke to Wilsoff recently and he said -
Hmm... I've just been looking at the changelog for ScummVM... It appears that it's been updated for the new USB2.0/AHBROT dealio.

I guess the forwarder doesn't like it and will need to be updated too. I don't know how to do that so it'll be a case of waiting and seeing if anyone codes a forwarder that'll work with the latest build.
So I'll just wait for the update.
Ol' Wilsoff hasn't spoken to Tantric, obviously! ;)

raschi
Posts: 45
Joined: Mon Jan 23, 2006 6:57 pm

Post by raschi » Sat Sep 11, 2010 7:58 pm

Looking forward to the new channel Mr_Nick666. There will of course be proper support for .elf loading too, right? ;)

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Mon Sep 13, 2010 6:15 am

raschi wrote:Looking forward to the new channel Mr_Nick666. There will of course be proper support for .elf loading too, right? ;)
That's the plan. As all nightly builds come as .elf if it can be done it will be done! :shock:

Post Reply