scummVM Channel Ultimate

Subforum for discussion and help with ScummVM's Nintendo Wii port

Moderator: ScummVM Team

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Tue Jun 30, 2009 7:53 am

The forwarder just boots the .dol. It has nothing to do with how scummVM actually runs after that. :shock:

User avatar
MusicallyInspired
Posts: 984
Joined: Fri Mar 02, 2007 8:03 am
Location: Manitoba, Canada
Contact:

Post by MusicallyInspired » Tue Jun 30, 2009 2:35 pm

Yeah, it's just a forwarder. Like a shortcut.

User avatar
dhewg
ScummVM Porter
Posts: 169
Joined: Wed Jun 04, 2008 8:41 pm

Post by dhewg » Fri Jul 03, 2009 12:09 pm

sounds more like that "forwarder" doesnt pass the cwd to the loaded app, and then scummvm wont find the .ini file nor any runtimes files (themes, vkeybd etc).

User avatar
MusicallyInspired
Posts: 984
Joined: Fri Mar 02, 2007 8:03 am
Location: Manitoba, Canada
Contact:

Post by MusicallyInspired » Fri Jul 03, 2009 3:21 pm

Strange, it works fine for me.

agentmith
Posts: 1
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:01 am

Post by agentmith » Mon Jul 06, 2009 1:04 am

I converted today's SVN to dol, and loaded it up with the forwarded and it also doesn't load the ini file. Classic screen, no games, and doesn't remember settings between sessions. Is it trying to pull the ini file from the forwarder directory or somewhere else inappropriate perhaps?

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Mon Jul 06, 2009 8:42 pm

It's a mystery. It's been tested by (literally) hundreds of people now with no issues.

pconvy
Posts: 1
Joined: Wed Jul 15, 2009 3:48 am

Post by pconvy » Wed Jul 15, 2009 3:51 am

Having the same problem here. Tried copying the .ini file to multiple locations to see if it would pick it up but no such luck.

Has anyone that is also experiencing this found a solution as yet?

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Wed Jul 15, 2009 6:24 pm

Are you using the official release of scummVM or a bot build? That's the only thing I can think it might be. :shock:

raschi
Posts: 45
Joined: Mon Jan 23, 2006 6:57 pm

Post by raschi » Sat Jul 18, 2009 9:50 am

For me this only happens with the new nightly builds that have boot.elf instead of boot.dol.
Since the forwarder doesn't load elf files I have to convert to dol with the elf2dol tool.
The Homebrew Channel loads the new dol fine, but the forwarder doesn't.
dhewg wrote:sounds more like that "forwarder" doesnt pass the cwd to the loaded app, and then scummvm wont find the .ini file nor any runtimes files (themes, vkeybd etc).
Is this something new that has been introduced to the new builds? Because the forwarder seems to work fine with the official 0.13.1

User avatar
dhewg
ScummVM Porter
Posts: 169
Joined: Wed Jun 04, 2008 8:41 pm

Post by dhewg » Sat Jul 25, 2009 12:18 pm

raschi wrote:For me this only happens with the new nightly builds that have boot.elf instead of boot.dol.
Since the forwarder doesn't load elf files I have to convert to dol with the elf2dol tool.
The Homebrew Channel loads the new dol fine, but the forwarder doesn't.
dhewg wrote:sounds more like that "forwarder" doesnt pass the cwd to the loaded app, and then scummvm wont find the .ini file nor any runtimes files (themes, vkeybd etc).
Is this something new that has been introduced to the new builds? Because the forwarder seems to work fine with the official 0.13.1
No, thats a feature of libfat (the library used on the Wii build for SD/USB access). I don't know this forwarder, but I still think it does not pass the working directory to ScummVM. If thats indeed the case, this port will fall back to a default, which is /apps/scummvm on first FAT device. Then, you cannot rename the folder.

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Sat Jul 25, 2009 8:07 pm

The forwarder should attempt to load (in this order):
sd:\apps\scummvm\boot.dol
sd:\scummvm\boot.dol
usb:\apps\scummvm\boot.dol
usb:\scummvm\boot.dol

User avatar
pankratz
Posts: 27
Joined: Tue Jul 18, 2006 4:27 pm

Post by pankratz » Thu Jul 30, 2009 1:50 pm

works great for me. thanks for this beautiful eyecandy!

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Tue Aug 04, 2009 7:34 am

I am truly glad it appreciated. scummVM is my favourite applicaton for the Wii so as soon as I figured out how to make Channels it had to be shown the love it deserves! :D

sopuli
Posts: 4
Joined: Mon Sep 07, 2009 2:12 am

Post by sopuli » Mon Sep 07, 2009 2:18 am

The loader obviously doesn't start the boot.elf. I used ELF to DOL Converter to make it a DOL, but the neither HBC nor the loader are able to run it.

Is there a conversion tool that is verified to work with ScummVM?

Mondscheinchen
Posts: 3
Joined: Thu Sep 10, 2009 12:08 pm

Post by Mondscheinchen » Thu Sep 10, 2009 12:09 pm

Rename the .elf to .dol :) It works perfect

Post Reply