scummVM Channel Forwarder v2 Final by Mr_Nick666

Subforum for discussion and help with ScummVM's Nintendo Wii port

Moderator: ScummVM Team

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

scummVM Channel Forwarder v2 Final by Mr_Nick666

Post by Mr_Nick666 » Tue May 19, 2009 9:46 am

Image

Video of it in action here (YouTube)

App: scummVM Forwarder (thanks to djdynamite123)
App Description: Forwards to sd:\apps\scummvm\boot.dol
Channel Name: scummVM
Channel ID: N6SC
Blocks: 10
Wii Settings: Working
SDHC Compatible: Yes
Tested by: Mr_Nick666

New icon, better sound, faster forwarder, and I shaved a whole block off it's install size.

Download: Mediafire :wink:

User avatar
Badablek
Posts: 60
Joined: Sun Jan 28, 2007 3:53 pm

Post by Badablek » Tue May 19, 2009 7:41 pm

Thank you,

really nice one ;)

User avatar
Ace2020Boyd
Posts: 49
Joined: Fri Jun 15, 2007 3:22 am

Post by Ace2020Boyd » Tue May 26, 2009 9:47 pm

how do install this. cause right now i have scummvm in the homebrew channel

raschi
Posts: 45
Joined: Mon Jan 23, 2006 6:57 pm

Post by raschi » Wed May 27, 2009 6:51 am

Thanks for this. Really nice work:)
Ace2020Boyd wrote:how do install this. cause right now i have scummvm in the homebrew channel
Create a folder called wad on the root of your sd card and put the scummvm forwarder wad file there.
Next, download wad manager 1.4 and create a new folder in your apps folder called wadmanager. Put your wad manger .dol file there and rename it to boot.dol.
Start wad manager from homebrew channel and use it to install the forwarder.

User avatar
Mr_Nick666
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2007 9:59 am
Location: Bideford, Devon, UK
Contact:

Post by Mr_Nick666 » Wed May 27, 2009 8:13 am

As so often happens when you add the word "FINAL" to anything you decided to tweak things a little more! :oops: Another coder and I are currently working on an even more spiffy version of this Channel. If you're interested then watch this space! :wink:

User avatar
Ace2020Boyd
Posts: 49
Joined: Fri Jun 15, 2007 3:22 am

Post by Ace2020Boyd » Wed May 27, 2009 10:35 am

raschi wrote:Thanks for this. Really nice work:)
Ace2020Boyd wrote:how do install this. cause right now i have scummvm in the homebrew channel
Create a folder called wad on the root of your sd card and put the scummvm forwarder wad file there.
Next, download wad manager 1.4 and create a new folder in your apps folder called wadmanager. Put your wad manger .dol file there and rename it to boot.dol.
Start wad manager from homebrew channel and use it to install the forwarder.
I got everything to work but when i go to install the wad with wad manager i get a -2011 error

raschi
Posts: 45
Joined: Mon Jan 23, 2006 6:57 pm

Post by raschi » Wed May 27, 2009 1:37 pm

Do you have a cIOS installed?
What System Menu version are you on?

User avatar
Ace2020Boyd
Posts: 49
Joined: Fri Jun 15, 2007 3:22 am

Post by Ace2020Boyd » Wed May 27, 2009 6:52 pm

raschi wrote:Do you have a cIOS installed?
What System Menu version are you on?


i tried to install cios but nothing happened like it just restated the console and i have 4.0U with homebrew channel installed.

TheBigCW
Posts: 5
Joined: Tue May 26, 2009 9:56 pm

Post by TheBigCW » Wed May 27, 2009 8:12 pm

Ace2020Boyd wrote:
raschi wrote:Do you have a cIOS installed?
What System Menu version are you on?


i tried to install cios but nothing happened like it just restated the console and i have 4.0U with homebrew channel installed.
Downgrade to 3.2U with this tutorial: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=146735 It also installs everything you need to install wads.

raschi
Posts: 45
Joined: Mon Jan 23, 2006 6:57 pm

Post by raschi » Wed May 27, 2009 8:14 pm

Yeah you need to do some extra hacking. I could link you to a good guide but I'm not sure if I'm allowed to.
Mods?

^heh. Nevermind:)

Although you shouldn't need to downgrade to 3.2

User avatar
Ace2020Boyd
Posts: 49
Joined: Fri Jun 15, 2007 3:22 am

Post by Ace2020Boyd » Wed May 27, 2009 10:26 pm

TheBigCW wrote:
Ace2020Boyd wrote:
raschi wrote:Do you have a cIOS installed?
What System Menu version are you on?


i tried to install cios but nothing happened like it just restated the console and i have 4.0U with homebrew channel installed.
Downgrade to 3.2U with this tutorial: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=146735 It also installs everything you need to install wads.
i guess ill try this but my only question do i have to do this step.cause i dont have any pirated channels

If it says that "you're a pirate" delete also all your VC/WiiWare pirated channels (with AnyTitle Deleter or WAD Manager), execute NandClean.dol, choose to delete "dvdx 3.4's gift" and try again

TheBigCW
Posts: 5
Joined: Tue May 26, 2009 9:56 pm

Post by TheBigCW » Thu May 28, 2009 1:01 am

Ace2020Boyd wrote:
TheBigCW wrote:
Ace2020Boyd wrote:
raschi wrote:Do you have a cIOS installed?
What System Menu version are you on?


i tried to install cios but nothing happened like it just restated the console and i have 4.0U with homebrew channel installed.
Downgrade to 3.2U with this tutorial: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=146735 It also installs everything you need to install wads.
i guess ill try this but my only question do i have to do this step.cause i dont have any pirated channels

If it says that "you're a pirate" delete also all your VC/WiiWare pirated channels (with AnyTitle Deleter or WAD Manager), execute NandClean.dol, choose to delete "dvdx 3.4's gift" and try again
Nah, you don't have to do that.

User avatar
Ace2020Boyd
Posts: 49
Joined: Fri Jun 15, 2007 3:22 am

Post by Ace2020Boyd » Thu May 28, 2009 1:17 am

alright cool ill try it tonight and i tell you guys if it worked

well im at ios 35 but im confused do i install ios 35 but not the patched one? well i installed ios 35 but i didnt see the patched one. now i installed the ios 36 but it brought me back to the menu loadmii

User avatar
buckely
Posts: 21
Joined: Sat Aug 02, 2008 11:29 am
Location: Los Angeles

Post by buckely » Thu May 28, 2009 8:20 pm

download link dose not seem to be working?

User avatar
Badablek
Posts: 60
Joined: Sun Jan 28, 2007 3:53 pm

Post by Badablek » Thu May 28, 2009 9:30 pm

The link WORKS for me.

Post Reply