World of Xeen seem to ignore sound settings

Ask for help with ScummVM problems

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
fire_lizard
Posts: 1
Joined: Tue Feb 04, 2020 8:32 pm

World of Xeen seem to ignore sound settings

Post by fire_lizard »

First of all, thank you very much for creating such an excellent software!

Please let me explain my problem.

When I set sound device to Roland MT-32 and do NOT put MT-32 roms in game's directory or ScummVM directory and try to run Legend of Kyrandia or Fate of Atlantis games I get an error that roms are missing, but if I do the same in World of Xeen I get no error message.
Does it mean that ScummVM ignores sound settings in case of World of Xeen?
And if so, if there any way to play World of Xeen with Roland MT-32 audio?

User avatar
dreammaster
ScummVM Developer
Posts: 400
Joined: Fri Nov 04, 2005 2:16 am
Location: San Jose, California, USA

Re: World of Xeen seem to ignore sound settings

Post by dreammaster »

fire_lizard wrote:
Tue Feb 04, 2020 9:10 pm
Does it mean that ScummVM ignores sound settings in case of World of Xeen?
And if so, if there any way to play World of Xeen with Roland MT-32 audio?
That's correct. Currently, Xeen only supports the Adlib sound driver, and uses it automatically. Other sound drivers the original had are on the back-burner for being disassembled. I may return to them when I eventually start looking at supporting MM3, but I don't anticipate it being any time soon. Unless someone else wants/decides to tackle doing it.

Post Reply