LucasArts games (ALL) erroring out

Ask for help with ScummVM problems

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
User avatar
Raziel
ScummVM Porter
Posts: 1115
Joined: Tue Oct 25, 2005 8:27 am
Location: a story that hasn't been written yet

LucasArts games (ALL) erroring out

Post by Raziel » Wed Nov 06, 2019 2:49 pm

I built a local some hours back and wanted to try out some new stuff, wehn i stumbled over this.
All of LucasArts and HE games, everything that relies on the scumm engine is erroring out on start of a game.

Anyone know what this means?
And how i can fix this?

Adding to SearchMan: Games:GamesVM/Lucas Arts/Indiana Jones/The Last Crusade/
Checking for OBJETS/VS1.HLZ
not found
User picked target 'fbear-win' (engine ID 'scumm', game ID 'indy3')...
Looking for a plugin supporting this target... SCUMM [all games]
ConfigManager::getBool(demo_mode,): '' is not a valid bool!

Thank you

Quick test done with Indy3 and 4, Fatty Bear annd Full Throttle, but i guess all of the engine supported games are affected.

User avatar
eriktorbjorn
ScummVM Developer
Posts: 3315
Joined: Mon Oct 31, 2005 7:39 am

Re: LucasArts games (ALL) erroring out

Post by eriktorbjorn » Wed Nov 06, 2019 4:04 pm

Raziel wrote:
Wed Nov 06, 2019 2:49 pm
ConfigManager::getBool(demo_mode,): '' is not a valid bool!
Sounds like a problem in the ScummVM configuration file, where it found a "demo_mode" variable with no value. Though how that happened I do not know.

User avatar
Raziel
ScummVM Porter
Posts: 1115
Joined: Tue Oct 25, 2005 8:27 am
Location: a story that hasn't been written yet

Re: LucasArts games (ALL) erroring out

Post by Raziel » Wed Nov 06, 2019 5:46 pm

Thanks Torbjörn,

I'm recompiling a fresh build, lets hope it's one of those strange "didn't use gmake clean" issues...

User avatar
eriktorbjorn
ScummVM Developer
Posts: 3315
Joined: Mon Oct 31, 2005 7:39 am

Re: LucasArts games (ALL) erroring out

Post by eriktorbjorn » Wed Nov 06, 2019 6:47 pm

Raziel wrote:
Wed Nov 06, 2019 5:46 pm
I'm recompiling a fresh build, lets hope it's one of those strange "didn't use gmake clean" issues...
If that doesn't help, you could take a look at the configuration file and see if you can find anything wrong with it. The README files should provide information about where to find it, depending on what operating system you're running.

User avatar
Raziel
ScummVM Porter
Posts: 1115
Joined: Tue Oct 25, 2005 8:27 am
Location: a story that hasn't been written yet

Re: LucasArts games (ALL) erroring out

Post by Raziel » Wed Nov 06, 2019 6:50 pm

@eriktorbjorn

Nope, a recompile did it.
Error gone, games runnninng again...sensible little b*stard, that is :-D

Post Reply