Pointer won't move on 1.4.1 (GP2X-F100)

Subforum for discussion and help with ScummVM's GP2X, GP2X Wiz and Caanoo ports

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
Bunny
Posts: 1
Joined: Wed Feb 15, 2012 12:57 am

Pointer won't move on 1.4.1 (GP2X-F100)

Post by Bunny » Wed Feb 15, 2012 1:11 am

I've installed 1.4.1 on my GP2X-F100, running 3.0.0 firmware. When I launch it, the main menu screen appears, but I can't get the pointer to budge from the top left hand corner, no matter what I press. Therefore, I can't add any games.

I've read the wiki page here, which simply says that the joystick moves the pointer. I've looked at the GP2X wiki, which is no use as it's out of date. I've read the readme files (both generic and GPH-specific) in the archive, and couldn't find anything.

I did notice one difference in the actual scummvm.gpe file, which was the way the game is launched:

In 1.2.0, it's simply:

Code: Select all

./scummvm.gph
In 1.4.1, it's:

Code: Select all

./scummvm.gph --fullscreen --gfx-mode=1x --config=$(pwd)/.scummvmrc
I tried editing the one in 1.4.1 to the simpler version used in 1.2.0, but the problem persisted.

I don't have this problem in 1.2.0, so I can use that for almost all the games I own, but I would like to play Backyard Baseball, and that's one of the few games that has significantly improved compatibility between the two versions. Can anyone help, please?

User avatar
DJWillis
ScummVM Porter
Posts: 174
Joined: Wed Oct 26, 2005 8:55 pm

Post by DJWillis » Sat Mar 10, 2012 10:42 am

Hi,

Sorry for the late reply, I'll dig out one of my GP2X's and have a look. Can't say I noticed such an issue in testing.

You may also want to try a daily build and see if you still have the problem there - http://buildbot.scummvm.org/builds.html

Note, the daily builds WILL be slower as they contain debug information and are not optemised.

elboato
Posts: 2
Joined: Sun Jun 03, 2012 5:40 pm

same problem

Post by elboato » Sun Jun 03, 2012 5:42 pm

Hi!

I have the same Problem with my GP2x F200. Did anybody solve the problem?

All the best,
elboato

elboato
Posts: 2
Joined: Sun Jun 03, 2012 5:40 pm

hmm - maybe not

Post by elboato » Sun Jun 03, 2012 8:07 pm

Hmm. Maybe not. The problem seemed to be related with a recent firmware update of my GP2x... (i changed back to 4.0 now --- it seems i have an old GP2x F200 (even though it says "F200(B)" on the back) --- and on this old F200 the touchpad is a different one)

Back to ScummVM: In 1.2.1 it works fine now. In 1.4.1 the curser drifts to the left all the time (its the same, whether i use the touchpad or the curser keys....)

Is there a bug-tracking system somewhere to raise a bug?

All the best,
Martin

User avatar
DJWillis
ScummVM Porter
Posts: 174
Joined: Wed Oct 26, 2005 8:55 pm

Post by DJWillis » Thu Aug 02, 2012 6:10 pm

Hi,

Can you try the newer 1.5.0 release as these sort of problems should have been fixed up.

Thanks,

John

Post Reply