Need Help With Games Containing FMV

Ask for help with ScummVM problems

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
appollo147
Posts: 11
Joined: Sun Dec 26, 2010 10:33 pm

Need Help With Games Containing FMV

Post by appollo147 » Wed Dec 06, 2017 2:19 am

I am having a strange problem. Any game I run with FMV scenes will not maintain its picture size. whenever it switches from the main game to a cutscene while playing in full screen the picture switches from the normal size to just a tiny picture in the bottom left corner when using OpenGL. When I play without using OpenGL or any scaling at all and it changes from the game to a cutscene while in full screen it automatically switches from full screen to a small window. Is their a way to fix this, or is it a known problem that hasn't been fixed yet. Any help with this would be greatly appreciated.

User avatar
eriktorbjorn
ScummVM Developer
Posts: 3303
Joined: Mon Oct 31, 2005 7:39 am

Post by eriktorbjorn » Sun Dec 10, 2017 9:28 am

I have no idea, but since there are many games that use FMV... could you be a bit more specific about which ones you mean?

appollo147
Posts: 11
Joined: Sun Dec 26, 2010 10:33 pm

Post by appollo147 » Sun Dec 10, 2017 11:09 am

The games I have containing FMV are the Phantasmagoria games and Beavis and butthead in virtual stupidity.

User avatar
criezy
ScummVM Developer
Posts: 549
Joined: Sat Sep 23, 2006 10:41 am
Location: West Sussex, UK

Post by criezy » Sun Dec 10, 2017 2:21 pm

Please also indicate which ScummVM version you are using (the 1.9.0 release? a daily build?) and on which platform (Windows? Linux? Mac? Something else?). There were a lot of changes in the way resolution changes are handled between version 1.9.0 and 2.0.0 (that will be released soon, but a recent daily build would include those changes as well), so without knowing which version you are using it is difficult to know if this is an issue that might have been solved or introduced with all those changes.

appollo147
Posts: 11
Joined: Sun Dec 26, 2010 10:33 pm

Post by appollo147 » Tue Dec 12, 2017 8:46 am

Sorry I forgot to tell you the version it is version 2.1glt4-g2ca0235 (Nov 30 2017 05:49:01) for windows. I will also list my PC specs below.

Processor Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz
Manufacturer Intel
Speed 3.2 GHz
Number of Cores 4

RAM 8.0 GB

Video Card NVIDIA GeForce GT 720
Chipset GeForce GT 720
Dedicated Memory 2.0 GB
Total Memory 4.0 GB
Pixel Shader Version 5.0
Vertex Shader Version 5.0
Hardware T & L Yes

Operating System Microsoft Windows 10 (build 15063), 64-bit
Service Pack 0
Size 64-bit
Edition NVIDIA
Version 10.0.15063

Audio 1
Sound Device NVIDIA High Definition Audio
Driver 1.3.34.27
Audio 2
Sound Device Realtek High Definition Audio
Driver 6.0.1.7027

User avatar
criezy
ScummVM Developer
Posts: 549
Joined: Sat Sep 23, 2006 10:41 am
Location: West Sussex, UK

Post by criezy » Tue Dec 12, 2017 10:31 am

This is a build from our buildbot?
If so you might want to try the win32 daily build from Kirben available on our download page. It uses a more recent version of the SDL library, and the old version from buildbot might be responsible for this issue.

appollo147
Posts: 11
Joined: Sun Dec 26, 2010 10:33 pm

Post by appollo147 » Tue Dec 12, 2017 4:41 pm

Thank you for all your help. I downloaded the latest nightly build and it fixed the problem.

Post Reply