Stuck in King's Quest 2

Ask for help with ScummVM problems

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
Smothermunchie
Posts: 96
Joined: Fri Mar 30, 2007 10:00 pm

Stuck in King's Quest 2

Post by Smothermunchie » Wed Nov 09, 2011 2:57 am

Hey guys.

So I'm in the cottage and just gave the soup to the old woman.

Whenever I type "look under bed" I'm only getting this response...

Image

Any suggestions?

Thanks. :)

User avatar
eriktorbjorn
ScummVM Developer
Posts: 3315
Joined: Mon Oct 31, 2005 7:39 am

Post by eriktorbjorn » Wed Nov 09, 2011 5:07 am

Which version of ScummVM is this? I can't reproduce the problem with the current development version, but I believe that there were some changes to how commands are parsed less than a month ago. (Not that I know if that would have any impact on this, but it sounds like it's misinterpreting your command as "look bed".)

Smothermunchie
Posts: 96
Joined: Fri Mar 30, 2007 10:00 pm

Post by Smothermunchie » Wed Nov 09, 2011 7:33 am

I'm using scummvm_1.4.0~git2710.g174b8d6_armel for Maemo 4 on my N800 tablet.

I'll transfer the save file to my Windows XP and see if I can pass this part.

Thanks. :)

User avatar
eriktorbjorn
ScummVM Developer
Posts: 3315
Joined: Mon Oct 31, 2005 7:39 am

Post by eriktorbjorn » Wed Nov 09, 2011 7:52 am

Smothermunchie wrote:I'm using scummvm_1.4.0~git2710.g174b8d6_armel for Maemo 4 on my N800 tablet.
I'm not sure, but I think that's from a few days before the AGI parser changes I was thinking of. Again, I don't know what impact they had.

Smothermunchie
Posts: 96
Joined: Fri Mar 30, 2007 10:00 pm

Post by Smothermunchie » Wed Nov 09, 2011 8:17 am

Well, I fired up the Windows XP version of SCUMM and all is good now.

So I'm finally past this part. :)

Hey, I noticed that in /opt/scummvm/share/pred.dic that there is no word called "under" in this file.

Could this have been the cause?

Cheers.

User avatar
eriktorbjorn
ScummVM Developer
Posts: 3315
Joined: Mon Oct 31, 2005 7:39 am

Post by eriktorbjorn » Wed Nov 09, 2011 9:36 am

Smothermunchie wrote: Hey, I noticed that in /opt/scummvm/share/pred.dic that there is no word called "under" in this file.

Could this have been the cause?
I don't know, but I thought that file was only for making words easier to type, not for interpreting them afterwards.

User avatar
tsoliman
ScummVM Developer
Posts: 404
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:47 pm
Location: USA

Post by tsoliman » Thu Nov 10, 2011 3:57 pm

Smothermunchie wrote:I'm using scummvm_1.4.0~git2710.g174b8d6_armel for Maemo 4 on my N800 tablet.

I'll transfer the save file to my Windows XP and see if I can pass this part.

Thanks. :)
Hi,

Please try with the latest maemo snapshot.

User avatar
md5
ScummVM Developer
Posts: 2261
Joined: Thu Nov 03, 2005 9:31 pm
Location: Athens, Greece

Post by md5 » Fri Nov 11, 2011 9:34 am

A bug was fixed in the way AGI commands are handled (bug #3424066) in the latest stable version - seems like it fixed this bug as well

Smothermunchie
Posts: 96
Joined: Fri Mar 30, 2007 10:00 pm

Post by Smothermunchie » Fri Nov 11, 2011 10:26 am

Yeah.

Tarek, who asked me to try his latest build for Maemo 4, fixed whatever was the cause of this.

Thanks for the responses everyone.

And thank you SCUMM team for making such a wonderful product to enjoy. :)

User avatar
tsoliman
ScummVM Developer
Posts: 404
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:47 pm
Location: USA

Post by tsoliman » Sun Nov 13, 2011 6:03 am

I take no credit for fixing any of this. All I did was make daily builds :)

Post Reply