SVN Build updated

Subforum for discussion and help with ScummVM's Symbian (mobile phones, etc) ports

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
User avatar
Mataku
Posts: 196
Joined: Tue Apr 21, 2009 3:28 pm

Post by Mataku »

^ thanx, i will.

major bummer about the colors in scumm, tho. MI2 Guybrush looks like a pimp :lol:

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest »

Yes I know that the colours are wrong. Need to post a bug report about that. The palette handling in the trunk has changed from 8bit to 16bit and the optimized ARM version has n't been updated for that change yet. So thats why the colours in Scummv1/2/3 games look wrong.

But I think that game support for SCI works fine, then you have full tinsel support, teenagent, Draci (free game) support etc.

So this one is really worth trying the Scumm thing apart.

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest »

Uploaded new builds to day.
http://ag.embeddev.se/cvsbuilds

-Turned off ARM asm for costumes
-Re-enabled a couple of things I turned off for debugging (since last svn release)

murray island
Posts: 3
Joined: Tue Feb 16, 2010 8:33 am

Post by murray island »

Should I be ok with the 1.0 release or download one of these?

scummvm-100125-SymbianS60v3_all.sis
scummvm-100125-SymbianUIQ3_all.sis

fas0
Posts: 5
Joined: Wed Mar 03, 2010 3:17 am

Post by fas0 »

King Quest V colors are a bit messed up (maybe you know that actually), noticiable on the house at first scene, on cutscene animation when character go outside is fine but later it turns all pixelated in funny colors.

Btw, w950 must run all sierra games without music or its slow as a 286. Thats a must-live-with fact or related to Arm Asm deactivation? im happy of thiS!; cannot belive i can run them on my phone.

thanks Ag. Gonna really test more later.

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest »

If you want to play sci games, discworld II ,Draci and other new games you should try this latest version.

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest »

Try changing opl emulation for those SCI games(between dosbox/mame emu), but I think the music might be to complex, or SCI + music just to much for the w950.

fas0
Posts: 5
Joined: Wed Mar 03, 2010 3:17 am

Post by fas0 »

Fantastic!! with Mame OPL now, full speed and music :)

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest »

Nice to hear for the W950 :-)

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest »

http://anotherguest.se/cvsbuilds/scummv ... v3_all.sis

here is the latest S60v3/v5 version which fixes at least the COMI audio problem. Might fix audio problems in other games also.

User avatar
Mataku
Posts: 196
Joined: Tue Apr 21, 2009 3:28 pm

Post by Mataku »

Anotherguest, how about a new official build for the SCI testing thread?

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest »

True true! :-) Will see if I can make one in the next few days. Cheers

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest »

Here you can find a new build of ScummVM as of today, 20100806.
http://www.anotherguest.se/cvsbuilds

New features
BT Keyboard should work much better for S60v3.
Better onscreen notification in CTRL mode. (S60v3)

FLAC support (not tested)

And use this for the SCI testing.

User avatar
Mataku
Posts: 196
Joined: Tue Apr 21, 2009 3:28 pm

Post by Mataku »

I can't seem to play KQ6 windows version any more on this build, i get an error "can't switch to 640x 440" then it closes scummvm. :cry:

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest »

Ohh cr*p SDL resolution, or should I say SCI. Not a lot of devices support that non standard resolution. Hmm wonder if its managed in some other backends, the windows SDL can have any windowed resolution, but not really fullscreen. Please check the SCI thread and please post a bug report if you can't find it as an issue in that thread.

Post Reply