SVN Build updated

Subforum for discussion and help with ScummVM's Symbian (mobile phones, etc) ports

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

SVN Build updated

Post by Anotherguest » Sat Jul 19, 2008 8:08 am

A new SVN build for UIQ3 has been uploaded. Includes the possible AGOS fix, which might also break other games. (Filehandling is rather central).

Would be nice to have it tested.

It can be found here:
http://anotherguest.se/cvsbuilds/scummv ... Q3_all.sis

Don't have time to build a new S60v3 version right now.
Last edited by Anotherguest on Wed Jan 20, 2010 1:46 pm, edited 2 times in total.

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Fri Jul 25, 2008 5:30 am

Did you press green key, then '1' to toggle input mode to 'j'? and then press the greenkey again.

0AzK0
Posts: 71
Joined: Tue Feb 27, 2007 7:43 am

Post by 0AzK0 » Fri Jul 25, 2008 8:55 am

There is one bug in this version: cd version of HOF crashes when I try to press new game button

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Fri Jul 25, 2008 9:58 am

Ok, I will look into that. Might be the filehanding not quite complete yet. :-(

0AzK0
Posts: 71
Joined: Tue Feb 27, 2007 7:43 am

Post by 0AzK0 » Fri Jul 25, 2008 10:27 am

And another version showed me this picture:
[URL=http://ipicture.ru/][IMG]http://ipicture.ru/uploads/080725/SG6hKz2Ioo.jpg[/IMG][/URL]

roteero2001
Posts: 18
Joined: Tue Dec 27, 2005 4:25 am

Post by roteero2001 » Fri Jul 25, 2008 6:58 pm

Anotherguest wrote:Did you press green key, then '1' to toggle input mode to 'j'? and then press the greenkey again.
Thanks it worked.
samNmax ran perfectly on my N95.
Full throttle would crash before starting with debugger,same as pic above but with another exception error.

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Fri Jul 25, 2008 8:32 pm

I think there is a slight problem with my file seeking. Luckily it should be quite easy to fix on my pc without the need of on target debugging.

Demophobie
Posts: 18
Joined: Sun Jul 27, 2008 11:25 am

Post by Demophobie » Sun Jul 27, 2008 12:21 pm

I can't move the mouse with my Nokia 6220classic now.

:(

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Sun Jul 27, 2008 1:42 pm

Update input mode with green key->1 (until 'j' ->green key again

Demophobie
Posts: 18
Joined: Sun Jul 27, 2008 11:25 am

Post by Demophobie » Sun Jul 27, 2008 4:37 pm

Thanks! That worked.

The sound problem (my other thread) is better now, but not perfect. I think its because the music doesnt work now and all i hear is the speech.
I dont know. Hope the next versions fixes my problem with 6220c.

But really great project. =)

Edit: I cant start Monkey1 in pre 0.12 btw.

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Sun Jul 27, 2008 6:42 pm

Found the problem with the filehandling, so building a new svn release for the 0.12.0 track. Now HOF should start!

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Sun Jul 27, 2008 6:57 pm

http://anotherguest.k0.se/cvsbuilds/scu ... v3_all.sis
and
http://anotherguest.k0.se/cvsbuilds/scu ... Q3_all.sis

are now uploaded.
First test build of 0.12.0 release branch. Hopefully with seek bug fixed.

as been updated today
20080727 with the latest code from the 0.12.0 trunk.

Demophobie
Posts: 18
Joined: Sun Jul 27, 2008 11:25 am

Post by Demophobie » Sun Jul 27, 2008 7:07 pm

Is there a chance of fixing the sound stuff on 6220c? :roll:

Can't find it at http://wiki.scummvm.org/index.php/SymbianOS_S60

New build has still stuttering sound on my phone.

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Sun Jul 27, 2008 7:15 pm

CD sound should be encoded at really low bitrates. Streaming a 160kbps audio file (beeing ripped from the CD to mp3).. is really requirering lots of file reading.(I guess its the cd audio stuttering). And filereading coupled with all the rest going on in ScummVM, really can slow the playback down. W

Try encoding OGG or Mp3 at 32->64 kbps. Thats still sounds ok on your phone (thats like 22khz stereo or 16khz stereo), specially using the built in speaker.

Also upgrading your memorycard to a high performance one might help.

You might get some small clicks between buffers, but they are like 1 minute apart or so using that low bitrate in stead of highquialty ones.

0AzK0
Posts: 71
Joined: Tue Feb 27, 2007 7:43 am

Post by 0AzK0 » Sun Jul 27, 2008 7:23 pm

Thanks! Now it works!

But one question: Are there no savings in hof? Will it work anyway?

Post Reply