Testing for 1_0_0rc

Subforum for discussion and help with ScummVM's Symbian (mobile phones, etc) ports

Moderator: ScummVM Team

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Testing for 1_0_0rc

Post by Anotherguest » Wed Aug 12, 2009 8:53 am

Hi!
Test version of the 1_0_0rc (I think that is right) can now be downloaded here:
http://anotherguest.se/cvsbuilds/scummv ... cS60v3.sis
and
http://anotherguest.se/cvsbuilds/scummv ... rcUIQ3.sis

I have made a couple of adjustments in the SDL, turn off interpolation with '5'(or 'r') for speedup on large resolution devices (or slow qvga devices) and '6'(or 'a') for Keep aspectratio whilst in ctrl mode.

User avatar
garrythefish
Posts: 44
Joined: Sun Jul 12, 2009 2:22 pm

Post by garrythefish » Wed Aug 12, 2009 5:56 pm

thanks man. appreciated, you're the best. might try it out. :D

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Thu Aug 13, 2009 10:05 am

New builds updated with a couple of sdl fixes
a) lower caps auto repeat bug fix
b) i8510 Inno8 fix (hopefully)

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Fri Aug 14, 2009 6:10 am

20090814 Updated again. Disabled Keymapper functionality, so shortcut keys work as they should again

soulafein
Posts: 5
Joined: Sun Aug 09, 2009 3:31 pm

Post by soulafein » Sat Aug 15, 2009 12:21 pm

I' ve still noticed problems with shutting down Broken Sword on my Nokia 5800:(

Danicom
Posts: 3
Joined: Mon Jul 27, 2009 6:37 am

Post by Danicom » Sat Aug 15, 2009 8:46 pm

I still (and some others do also) experience the "no-sound/crash-problem" on my Nokia 5800 running the 1.0 rc and the phone with the latest firmware from nokia. (but other users with samsung phones experience the same bug too, so it might be a software/port problem? :roll: )

thanks a lot for the good work, keep going! :)

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Mon Aug 17, 2009 6:15 am

No-sound/crash problem does n't really say anything to me. No sound is usually only setting the volume properly. Crash? Well that might be depending on the state of the phone. And error dialogs might be displayed by some phones (brands) and some might not.

So please give better error reports, reports bugs in the tracker, and describe the problem properly. Random crashes is not really a good bug description and pretty hard to debug.

soulafein
Posts: 5
Joined: Sun Aug 09, 2009 3:31 pm

Post by soulafein » Mon Aug 24, 2009 8:02 am

When I'm playing for about few minutes in Broken Sword it goes out to the phone menu :( I turn off Autosave "every 5 minutes" but this gives me nothing :(

phips
Posts: 6
Joined: Sat Jan 12, 2008 10:33 am

Post by phips » Mon Aug 24, 2009 4:42 pm

Thanks for preview version!

One problem I noticed so far is that scummvm does not seem to find the german version of full throttle.
It works finde on my pc with scummvm v13.
Although I did not yet tinker arround with it yet...

[edit]
Tried it again and now it works?! Oh well... :)

Btw... Does a third display mode with correct aspect ratio (and letterboxing) exist?
4:3 stretched to 16:9 looks weird!

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Tue Aug 25, 2009 7:32 am

Green key, (Or tap ctrl) tap/press 6, Green (or ctrl) again. that will keep aspect correctly. But right now the clip rect is not quite correct.

phips
Posts: 6
Joined: Sat Jan 12, 2008 10:33 am

Post by phips » Wed Aug 26, 2009 3:08 pm

That worked, thanks :wink:

User avatar
Mataku
Posts: 196
Joined: Tue Apr 21, 2009 3:28 pm

Post by Mataku » Wed Aug 26, 2009 9:39 pm

Played Discworld 2. Game itself runs fine, but cutscenes are skipping and stuttering all over. I'm using Nokia 5800XM. Any ideas or it's just the way it is?

soulafein
Posts: 5
Joined: Sun Aug 09, 2009 3:31 pm

Post by soulafein » Thu Aug 27, 2009 9:54 pm

I finally know how to play Broken Sword without crash on Nokia 5800 :) You have to use non-compressed version of Broken Sword (game is amazing).
Anoterguest - respect mate ! Nice job!

Anotherguest
ScummVM Porter
Posts: 1425
Joined: Sun Oct 30, 2005 2:27 pm
Location: Malmoe, Sweden

Post by Anotherguest » Fri Aug 28, 2009 6:20 am

I think DW2 is vga, so those cutscenes might require lots of CPU power. What firmware version do you have? Remember that firmwares >=20 for the 5800 will make your 5800 faster, i.e increase the clockrate, which is really good for ScummVM.

User avatar
Mataku
Posts: 196
Joined: Tue Apr 21, 2009 3:28 pm

Post by Mataku » Fri Aug 28, 2009 1:24 pm

I use V30.0.011

it COULD be an issues of the reading speeds from the MicroSD... possible?

Post Reply