SCUMMVM version 0.11.0 help!

Subforum for discussion and help with ScummVM's PocketPC/HandheldPC port

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
thestampede
Posts: 21
Joined: Fri Jan 12, 2007 10:37 pm

SCUMMVM version 0.11.0 help!

Post by thestampede »

I put the latest version of the SCUMMVM port onto my pocketpc, which runs WindowsCE 4.2 referencing SirDave's manual.

When I run it, the cursor is not where I touch on the screen, so I have to restart because I can't click any of the onscreen buttons.

I'm not quite sure what other information you would need, so if there is other info. I need to provide, let me know.

Thanks.

thestampede
Posts: 21
Joined: Fri Jan 12, 2007 10:37 pm

Post by thestampede »

No one has any ideas? Or suggestions?

User avatar
md5
ScummVM Developer
Posts: 2261
Joined: Thu Nov 03, 2005 9:31 pm
Location: Athens, Greece

Post by md5 »

Hm, perhaps you can try switching your device to portrait/landscape mode?

User avatar
knakos
ScummVM Porter
Posts: 424
Joined: Wed Nov 02, 2005 2:35 pm
Location: Athens, Greece

Post by knakos »

Please enable diagnostic output and file a bug report with the content of the scummvm_stdout/err files (the process is outlined in the port's readme).

thestampede
Posts: 21
Joined: Fri Jan 12, 2007 10:37 pm

Post by thestampede »

I have tried switching from portrait to landscape and back to no avail. But I will try enabling the diagnostic output, but I'm not getting an error so I don't know if that will help.

User avatar
knakos
ScummVM Porter
Posts: 424
Joined: Wed Nov 02, 2005 2:35 pm
Location: Athens, Greece

Post by knakos »

thestampede wrote:I'm not getting an error so I don't know if that will help.
I'm not looking for errors too, just want to take a look at the startup sequence ;)

thestampede
Posts: 21
Joined: Fri Jan 12, 2007 10:37 pm

Post by thestampede »

I ran the program with "debuglevel=1", and it gave me an empty error file.

User avatar
knakos
ScummVM Porter
Posts: 424
Joined: Wed Nov 02, 2005 2:35 pm
Location: Athens, Greece

Post by knakos »

Did you quit the program, or reset? You have to quit the program properly so that the files get closed. You may want to try binding & using the "Quit" action.

thestampede
Posts: 21
Joined: Fri Jan 12, 2007 10:37 pm

Post by thestampede »

Here it is:

SDL: Version $Rev: 41 $ bootstrapping GAPI device
SDL: Device is portrait, OS version 4.20 build 1088
SDL: orientation 4
SDL: GAPI_RealizePalette NOT IMPLEMENTED
SDL: Starting video access detection --->
SDL: System 320x240
SDL: Checking for GAPI
SDL: GAPI OK, 240x320, H=2 V=480, 16bpp, landscape false
SDL: Trying Ozone
SDL: Running on Ozone
SDL: Ozone unknown screen format
SDL: Ozone 240x320
SDL: Running true Ozone with stylus hack
SDL: <----- Detection finished. Running on Ozone driver at 240x320 (real 320, 240), using ARM accelerated blitter
SDL: orientation 4
SDL: Selecting no translation


Thanks for the help!

User avatar
knakos
ScummVM Porter
Posts: 424
Joined: Wed Nov 02, 2005 2:35 pm
Location: Athens, Greece

Post by knakos »

Can you please file a bug report with that info, and also what is the make/model of your device, and exactly how the cursor responds (e.g. moving the stylus upward towards the scummvm logo results in the cursor moving downward/leftward etc.).

thestampede
Posts: 21
Joined: Fri Jan 12, 2007 10:37 pm

Post by thestampede »

how does one go about doing that?

thestampede
Posts: 21
Joined: Fri Jan 12, 2007 10:37 pm

Post by thestampede »

Nevermind. I went to Sourceforge and submitted.

thestampede
Posts: 21
Joined: Fri Jan 12, 2007 10:37 pm

Post by thestampede »

Any news knakos?

Post Reply