Latest SVN fails to build on OSX

Discussion about other and unofficial ports of ScummVM

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
trondah
Posts: 23
Joined: Mon Apr 07, 2008 12:53 pm

Latest SVN fails to build on OSX

Post by trondah »

Building latest SVN on OSX (SL 10.6.4 GCC 4.2.1) fails:

Code: Select all

$ svn up
At revision 50636.

$ ./configure --prefix=/opt/local --enable-mpeg2 --with-readline-prefix=/opt/local --enable-all-engines

$ make -j2 bundle

<snip>
    C++      sound/timestamp.o
    C++      sound/decoders/adpcm.o
    C++      sound/decoders/aiff.o
    C++      sound/decoders/flac.o
gui/browser_osx.mm&#58; In constructor ‘GUI&#58;&#58;BrowserDialog&#58;&#58;BrowserDialog&#40;const char*, bool&#41;’&#58;
gui/browser_osx.mm&#58;40&#58; error&#58; ‘_titleRef’ was not declared in this scope
gui/browser_osx.mm&#58; At global scope&#58;
gui/browser_osx.mm&#58;44&#58; error&#58; definition of implicitly-declared ‘virtual GUI&#58;&#58;BrowserDialog&#58;&#58;~BrowserDialog&#40;&#41;’
gui/browser_osx.mm&#58; In destructor ‘virtual GUI&#58;&#58;BrowserDialog&#58;&#58;~BrowserDialog&#40;&#41;’&#58;
gui/browser_osx.mm&#58;45&#58; error&#58; ‘_titleRef’ was not declared in this scope
gui/browser_osx.mm&#58; At global scope&#58;
gui/browser_osx.mm&#58;48&#58; error&#58; no ‘int GUI&#58;&#58;BrowserDialog&#58;&#58;runModal&#40;&#41;’ member function declared in class ‘GUI&#58;&#58;BrowserDialog’
make&#58; *** &#91;gui/browser_osx.o&#93; Error 1
make&#58; *** Waiting for unfinished jobs....
<snip>
Help? :)
User avatar
clone2727
Retired
Posts: 1611
Joined: Fri Jun 09, 2006 8:23 pm
Location: NJ, USA

Re: Latest SVN fails to build on OSX

Post by clone2727 »

I'm running OSX 10.6.4 and gcc 4.2.1 too and I'm unable to reproduce with the head revision (r50642). Could you try running "make clean" and then trying again?
User avatar
bobdevis
Posts: 567
Joined: Fri Jan 16, 2009 10:52 am

Post by bobdevis »

Unrelated to your problem, but possibly useful info;

Why are you enabling mpeg2? Since Smacker Video support was added for Broken Sword, no game engine has need for mpeg2.
That is why it is turned off by default.
User avatar
Red_Breast
Posts: 770
Joined: Tue Sep 30, 2008 10:33 pm
Location: The Bar Of Gold, Upper Swandam Lane.

Post by Red_Breast »

bobdevis wrote:Unrelated to your problem, but possibly useful info;

Why are you enabling mpeg2? Since Smacker Video support was added for Broken Sword, no game engine has need for mpeg2.
That is why it is turned off by default.
Maybe trondah has the Sword games set up the old mpeg2 way and can't be bothered to copy the cutscene files off the discs again. Or... just doesn't know that you can use the originals now.
User avatar
eriktorbjorn
ScummVM Developer
Posts: 3374
Joined: Mon Oct 31, 2005 7:39 am

Post by eriktorbjorn »

Red_Breast wrote: Maybe trondah has the Sword games set up the old mpeg2 way and can't be bothered to copy the cutscene files off the discs again. Or... just doesn't know that you can use the originals now.
He should have noticed, because Broken Sword currently doesn't support the MPEG cutscenes, even if you try to enable MPEG support in ScummVM.
User avatar
Red_Breast
Posts: 770
Joined: Tue Sep 30, 2008 10:33 pm
Location: The Bar Of Gold, Upper Swandam Lane.

Post by Red_Breast »

Thanks erik I wasn't aware of that.
trondah
Posts: 23
Joined: Mon Apr 07, 2008 12:53 pm

Re: Latest SVN fails to build on OSX

Post by trondah »

clone2727 wrote:I'm running OSX 10.6.4 and gcc 4.2.1 too and I'm unable to reproduce with the head revision (r50642). Could you try running "make clean" and then trying again?
Aha! I deleted my sources and checked out from SVN again. Compiles cleanly now :)

I just enabled mpeg2 because I could, didn't know I needed or didn't need it for anything :)

Thanks a lot for the replies guys!
Post Reply