Fullscreen Problem

Ask for help with ScummVM problems

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
atarac
Posts: 1
Joined: Sat Jul 09, 2011 5:43 am

Fullscreen Problem

Post by atarac »

Hi everyone
I hope my english is good enough^^
i have a problem with the fullscreenmode. everytime ich start the Programm it shut down on the Taskleiste (???) (the thing at the bottom of the screen) then i can click on it and it opens again and after 2 seconds it shut down again. This happens only in Fullscreen mode (i want fullscreen^^) and sometimes (rare) it works like this (i have to click very often to open it again and again).
I have Windows 7 and scumm 1.3.0

what can i do?

edit:
grafik:
ATI mobility radeon hd 4570

User avatar
bobdevis
Posts: 567
Joined: Fri Jan 16, 2009 10:52 am

Post by bobdevis »

Long story short: Full-screen doesn't always work.
Fingolfin explained the details here.

What you can do is get the Win32 ScummVM Daily Snapshot from the downloads page and then use the OpenGL graphics filter.
This allows to stretch the window to any size.

By the way, Google translate is your friend.

----

Lange Rede kurzer Sinn: Full-Screen funktioniert nicht immer.
Fingolfin erklärt die Details hier.

Was Sie tun können, ist, die Win32 ScummVM tägliche Snapshot aus der Download-Seite und dann mit dem OpenGL-Grafik-Filter.
Dies erlaubt es, das Fenster zu jeder Größe zu dehnen.

By the way, ist Google übersetzen dein Freund.

User avatar
envisaged0ne
Posts: 159
Joined: Mon Nov 01, 2010 9:17 am
Location: United States

Post by envisaged0ne »

I dunno why, but when I try using the OpenGL graphic option, it just gives me a blank screen. Weather in window or fullscreen mode. Using the latest daily builds.

Using Win7 32 bit with a GeForce 9800 GT graphics card. Up to date drivers.

User avatar
bobdevis
Posts: 567
Joined: Fri Jan 16, 2009 10:52 am

Post by bobdevis »

envisaged0ne wrote:I dunno why, but when I try using the OpenGL graphic option, it just gives me a blank screen. Weather in window or fullscreen mode. Using the latest daily builds.

Using Win7 32 bit with a GeForce 9800 GT graphics card. Up to date drivers.
First thing I'd do is check if you can run QtGears.
If not then the problem has nothing to do with ScummVM.

User avatar
envisaged0ne
Posts: 159
Joined: Mon Nov 01, 2010 9:17 am
Location: United States

Post by envisaged0ne »

Ran just fine. I've never had probs running applications with OpenGL before.

Spin
Posts: 24
Joined: Fri May 23, 2008 11:31 am

Post by Spin »

envisaged0ne wrote:I dunno why, but when I try using the OpenGL graphic option, it just gives me a blank screen. Weather in window or fullscreen mode. Using the latest daily builds.

Using Win7 32 bit with a GeForce 9800 GT graphics card. Up to date drivers.
I can confirm this issue, OpenGL output seems to be broken in the daily builds, while QtGears and other OpenGL applications work just fine.

This is the output:

C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\scummvm>scummvm.exe -d1
Debuglevel (from command line): 1
Output sample rate: 22050 Hz
Output buffer size: 2048 samples
switching to OpenGL graphics

Thats it, no errors whatsoever, nothing happens, ScummVM just silently closes down.

Post Reply