Several Issues

Subforum for discussion and help with ScummVM's iPhone port

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
MacGyver
Posts: 1
Joined: Fri Aug 01, 2008 3:15 am

Several Issues

Post by MacGyver » Fri Aug 01, 2008 3:20 am

I'm running Monkey Island on scummvm, firmware 2.0.

1) No sound?
2) The cursor "lags" horribly (inaccurate), I keep on selecting the wrong text lines :/
3) When tilting the phone to horizontal mode, the keyboard pops up and the screen is then black.

Meh, it is "pre release", so I guess there's no point in complaining yet - and I'm not, just pointing out a few issues that I hope will be fixed soon :)

User avatar
md5
ScummVM Developer
Posts: 2261
Joined: Thu Nov 03, 2005 9:31 pm
Location: Athens, Greece

Post by md5 » Fri Aug 01, 2008 5:56 am

As for the first issue (no sound): if you have the CD version of MI1, you need to rip its CD-audio tracks to MP3/OGG/FLAC, named as "track01.mp3", "track02.mp3" and so on, and to place them in the game's folder. Search the forums for more info

Not sure about the second issue (cursor lag), have you chosen the correct input mode? Check the WIKI for more info:
http://wiki.scummvm.org/index.php/IPhone

The third issue (flipping to horizontal mode) is a known issue, as you can see in the known issues:
viewtopic.php?t=6014

Kronos
Posts: 2
Joined: Sun Aug 03, 2008 5:56 pm

Post by Kronos » Sun Aug 03, 2008 6:02 pm

Issue 3 is fixed in the latest build.

I'm having a different problem. Does keyboard input work in the latest build. When I click "quit" in Simon The Sorcerer it ask for a Y/N confirmation. But pressing Y or N on the keyboard has no effect.

Sorry if I'm being a n00b or something. Running 2.0 with the latest release through Cydia.

User avatar
PlayingKarrde
Posts: 22
Joined: Sun Dec 02, 2007 9:16 pm

Post by PlayingKarrde » Sun Aug 03, 2008 8:51 pm

The keyboard definitely works, but I ran into this problem with Simon also. I suggest just holding the home button for 10 seconds when you want to quit for now.

User avatar
Vinterstum
ScummVM Developer
Posts: 585
Joined: Sun Oct 16, 2005 6:59 am

Post by Vinterstum » Sun Aug 03, 2008 9:31 pm

I'm guessing Simon expects lowercase Y and not uppercase (See the known issues list in the other thread) :).

Kronos
Posts: 2
Joined: Sun Aug 03, 2008 5:56 pm

Post by Kronos » Mon Aug 04, 2008 5:59 pm

Aha. Cheers for the help and advice guys. (great port, by the way!)

Post Reply