iPod Touch/iPhone Port?

Subforum for discussion and help with ScummVM's iPhone port

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
Don Leut
Posts: 13
Joined: Sat Nov 10, 2007 9:08 pm

Post by Don Leut »

This increases the iPod´s worth... But where do I have to copy the games to?

Klaus
Posts: 5
Joined: Sat Nov 10, 2007 12:25 pm

Post by Klaus »

Since you can tell scummvm where your games are using the filebrowser, you can copy them whereever you like.

I copied them to a folder /var/root/Media/scummvm.

@vinterstum: Great improvement. Keep it up!

Klaus

Don Leut
Posts: 13
Joined: Sat Nov 10, 2007 9:08 pm

Post by Don Leut »

It´s strange. I can´t change the folder or browse the menue.

By the Way: It´s version 0.11.0 (Nov 10 2007 20:07:03)

max22
Posts: 1
Joined: Sat Nov 10, 2007 10:21 pm

Post by max22 »

eddyvh wrote:when i tap on the scup vm icon only the green s pic comes up and nothing happend.. after a few seconds it changes to the home menu..
same problem here (1.1.1), had to chmod /Applications/ScummVM.app/ScummVM to 755

alden
Posts: 10
Joined: Mon Nov 05, 2007 11:07 pm

Post by alden »

save game support would be kick ass, is it hard to programm?

User avatar
mondocondo
Posts: 7
Joined: Sun Nov 04, 2007 12:26 pm

Post by mondocondo »

i dont know, but im guessing from how is done on a computer, it would be a simple copying process to the scummvm dir for saving.

eddyvh
Posts: 5
Joined: Sat Nov 10, 2007 1:54 pm

Post by eddyvh »

hi..

there isnt a problem with the 1.02 :)
now its working fine for me .. im on 1.02

the folder change is the problem because double tap is esc :)

you must tap a folder and then tap with the second finger than you enter it ..

vinterstum go on its really nice work.. :)

for the save menu and so .. can u use the rotation of the screen .. in the vertical mode u have enough space for more buttons and so..

ok.. i believe in you .. its youre thing.. but im verry happy with it on my phone :)

alden
Posts: 10
Joined: Mon Nov 05, 2007 11:07 pm

Post by alden »

Vinterstum wrote:
mondocondo wrote:on the text input, could you do it so that when a input is required it automatically triggers the keyboard?
Hopefully I can use the inbuilt iPhone soft keyboard, but I haven't looked at that part at all yet. In either case it'll probably require some sort of activation (mouse gesture) to pull up though, our game engines don't have any way of telling the backends that keyboard input is desired.
can't wait to test that.
an alternate input method would be tap with 2 fingers (like the zoom out in maps)

sinaloe
Posts: 28
Joined: Sat Nov 10, 2007 2:45 pm
Location: Germany

Post by sinaloe »

@eddyvh My 1.0.2 iphone does not react on clicking. What did you do?

eddyvh
Posts: 5
Joined: Sat Nov 10, 2007 1:54 pm

Post by eddyvh »

the newer version from yesterday evening works fine! :)

sinaloe
Posts: 28
Joined: Sat Nov 10, 2007 2:45 pm
Location: Germany

Post by sinaloe »

It was my fault ;-) Now it works fine for me too :-)

User avatar
Hansi
Posts: 30
Joined: Sun Nov 11, 2007 11:19 am

Post by Hansi »

Just a thought but where is the prefrence file located? I can't seem to find it. Thought it would be a good idea to change the game paths in that instead of having to browse the menus because that's working very badly for me.

eddyvh
Posts: 5
Joined: Sat Nov 10, 2007 1:54 pm

Post by eddyvh »

whow.. you are the best.. :)

sinaloe
Posts: 28
Joined: Sat Nov 10, 2007 2:45 pm
Location: Germany

Post by sinaloe »

A working sound would be really great. I think that the sourcecode of the NES emulator (http://www.zdziarski.com/projects/nesapp/) could help you because the sound works there.

Great Work Vinterstum!

alden
Posts: 10
Joined: Mon Nov 05, 2007 11:07 pm

Post by alden »

amazing Vintersturm for me it is the best 3rd party app on my touch now very good job 8)

Post Reply