compressing the clu files in broken sword

General chat related to ScummVM, adventure gaming, and so on.

Moderator: ScummVM Team

Post Reply
superfighter
Posts: 115
Joined: Fri Jul 04, 2008 5:34 pm
Location: England

compressing the clu files in broken sword

Post by superfighter »

can somebody please show me how to write the BAT file to compress these files?

clem
Posts: 2185
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:14 am

Re: compressing the clu files in broken sword

Post by clem »

superfighter wrote:can somebody please show me how to write the BAT file to compress these files?
viewtopic.php?t=2210&highlight=compress+sword

On the other hand, since there's often no need to compress the datafiles, you can just keep them uncompressed if you have problems running commandline tools.

superfighter
Posts: 115
Joined: Fri Jul 04, 2008 5:34 pm
Location: England

Post by superfighter »

theres a need to compress the data files if i want to free up space on my SD card!
can somebody please show me exactly how the BAT file should be written to compress the CLU files?

User avatar
iPwnzorz
Posts: 301
Joined: Sat Jan 06, 2007 3:55 pm
Location: Hampshire, England

Post by iPwnzorz »

You just run it from commandline, putting the filename afterwards I beleive.

Let's say I have compress_sword.exe in my C:\Sword\Clu folder, though Command line I do:

cd C:\Sword\Clue
then
compress_sword pyramid.clu

Iirc anyway, otherwise do

compress_sword /? or help or whatever it is for compress_sword.

User avatar
eriktorbjorn
ScummVM Developer
Posts: 3334
Joined: Mon Oct 31, 2005 7:39 am

Post by eriktorbjorn »

iPwnzorz wrote: compress_sword pyramid.clu
That won't work at all. For one thing, the tools are called compress_sword1 and compress_sword2, and for another there's no pyramid.clu in either of the game. There is a pyramid1.clu and a pyramid2.clu in Broken Sword 2, but they can't be compressed.

I've already posted a reply in another thread, which might help with one of the games, but I can't provide any BAT files. I don't use Windows.

User avatar
iPwnzorz
Posts: 301
Joined: Sat Jan 06, 2007 3:55 pm
Location: Hampshire, England

Post by iPwnzorz »

It was an example!

*Joe notes down to use "foo" and "bar" in further examples

superfighter
Posts: 115
Joined: Fri Jul 04, 2008 5:34 pm
Location: England

Post by superfighter »

compress_sword pyramid.clu
that command works with broken sword 2 CLU files, provided i write 2 after sword and state the proper CLU file.
compresses perfectly with lame.
doesnt even start to compress with broken sword 1 CLU files though
all fun and games :roll:

clem
Posts: 2185
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:14 am

Post by clem »

a quick check with the tools shows that the usage differs for each tool:

Code: Select all

Usage&#58; compress_sword1.exe &#91;params&#93; <inputdir>

Code: Select all

Usage&#58; compress_sword2.exe &#91;params&#93; <file>
This is both documented in the README and when running the tools without parameters.

superfighter
Posts: 115
Joined: Fri Jul 04, 2008 5:34 pm
Location: England

Post by superfighter »

Okay youve made your point

i missed it;0 :wink:

Post Reply