trouble with HOF

General chat related to ScummVM, adventure gaming, and so on.

Moderator: ScummVM Team

0AzK0
Posts: 71
Joined: Tue Feb 27, 2007 7:43 am

Post by 0AzK0 » Wed Apr 09, 2008 11:02 am

Any guesses how to fix this?

0AzK0
Posts: 71
Joined: Tue Feb 27, 2007 7:43 am

Post by 0AzK0 » Sun Apr 20, 2008 8:52 pm

Well... With the last symbian build hof works. But it starts only if I press close application on my 6120. And to start game I must press it too. I think that the trouble is in video files. By the way in some of screens game turnes inth the slideshow(like room with hand and water wheel or room which leads to the center of the earth).

And without savegames gameplay is very difficult due to long time of gaming. Battery of my phone became empty after fifth level

User avatar
LordHoto
ScummVM Developer
Posts: 1030
Joined: Sun Oct 30, 2005 3:58 pm
Location: Germany

Post by LordHoto » Mon Apr 21, 2008 9:00 pm

0AzK0 wrote:Well... With the last symbian build hof works. But it starts only if I press close application on my 6120. And to start game I must press it too. I think that the trouble is in video files. By the way in some of screens game turnes inth the slideshow(like room with hand and water wheel or room which leads to the center of the earth).
HoF is be quite resource demanding, because of the background animations etc. Maybe I can speed that up though, there's nothing I'll promise though.
And without savegames gameplay is very difficult due to long time of gaming. Battery of my phone became empty after fifth level
Savegames should be supported since some time now in the development builds.

pi
Posts: 35
Joined: Wed Oct 26, 2005 7:11 pm

Post by pi » Wed Apr 23, 2008 7:01 am

I have to add that I had this exact same error with a fresh svn build (r31584) on Sunday, on MacOSX (Intel). The 'index.k2.cd' error disappeared only after I downloaded the kyra.dat yet again, although I'm sure I did have rev24 already. Did you change the file in between without ++ing the revision?

Interestingly enough, while I did some digging into the code trying to figure out the error and commented out parts of StaticRessource::getFile{,name}(), at one time it presented me with a "Kyra.dat is Rev 17, not 24" error - which I'm pretty sure it wasn't. Dunno what went wrong there. Probably the error checking has to be redone.
But as I said, the problem was solved after I redownloaded kyra.dat yet again.

Btw it's real fun to play Kyra2 again after all those years. Never finished it, so I'm glad I'll be able to do that now! Good work! :)

PS I know I should've reported this as a bug but I couldn't reproduce the error or the steps I took, so no chance of writing a decent one.

User avatar
LordHoto
ScummVM Developer
Posts: 1030
Joined: Sun Oct 30, 2005 3:58 pm
Location: Germany

Post by LordHoto » Wed Apr 23, 2008 1:48 pm

pi wrote:I have to add that I had this exact same error with a fresh svn build (r31584) on Sunday, on MacOSX (Intel). The 'index.k2.cd' error disappeared only after I downloaded the kyra.dat yet again, although I'm sure I did have rev24 already. Did you change the file in between without ++ing the revision?
Well if no index.k2.cd is found, your kyra.dat is definitly too old (could be the message doesn't say that currently though). The version for HoF CD itself is saved inside "index.k2.cd", so it can only check the version of your kyra.dat entries if you got that file. Changing StaticResource::getFilename is bad, since it automatically adds all special flags as extensions ".K2" for HoF, ".CD"/".DEM"/".TNS"/".AMG" then depending on the platform. So you probably removed that ".K2" addition, and it gave you the "INDEX.CD" which is used by Kyra1 for example. That you got Version 17 instead of 24 then shows that your kyra.dat was definitly outdated.

0AzK0
Posts: 71
Joined: Tue Feb 27, 2007 7:43 am

Post by 0AzK0 » Wed Apr 23, 2008 6:30 pm

I`ve had this problem. To play Kyrandia you must download the svn version of the kyra.dat. Link is one page ago :D

pi
Posts: 35
Joined: Wed Oct 26, 2005 7:11 pm

Post by pi » Wed Apr 23, 2008 8:02 pm

Yeah that's what I did as well to solve it. My point is, the Error message should probably reflect that.

ryosaebaxyz
Posts: 3
Joined: Sun May 04, 2008 5:52 pm

Post by ryosaebaxyz » Sun May 04, 2008 6:05 pm

Is it already possible to compress the speech?

clem
Posts: 2185
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:14 am

Post by clem » Sun May 04, 2008 9:17 pm

ryosaebaxyz wrote:Is it already possible to compress the speech?
It should be possible, haven't tested it myself though

ryosaebaxyz
Posts: 3
Joined: Sun May 04, 2008 5:52 pm

Post by ryosaebaxyz » Mon May 05, 2008 6:26 pm

Nope. I tried it. It just recognizes the Speech files from Kyrandia 1.

The data files of Hof are *.tlk files.
(Malcolms Revenge uses *.tlk for speech and *.aud for music)

Compress_kyra doesn´t do anything with it.

User avatar
LordHoto
ScummVM Developer
Posts: 1030
Joined: Sun Oct 30, 2005 3:58 pm
Location: Germany

Post by LordHoto » Mon May 05, 2008 6:46 pm

ryosaebaxyz wrote: The data files of Hof are *.tlk files.
(Malcolms Revenge uses *.tlk for speech and *.aud for music)

Compress_kyra doesn´t do anything with it.
Not quite correct, HoF .tlk file forame is exactly the same as Kyra1 .vrm files, so it should work fine. Kyra3 tlk fromat is a completly different though, it's a container file for AUD files and thus it's allready compressed.

EDIT: Just tried it out myself, compressing kyra2 tlk files works fine with compress_kyra.

ryosaebaxyz
Posts: 3
Joined: Sun May 04, 2008 5:52 pm

Post by ryosaebaxyz » Mon May 05, 2008 8:33 pm

Hand of Fate worked.

(sigh) I knew you shouldn´t rely on GUI data if you could do it yourself :oops:

Post Reply