Search found 73 matches

by Praetorian
Thu Apr 11, 2019 8:26 am
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

Quick update on this one about the Big Endian platforms; The z-ordering issue along with drawing issues for images should be fixed in commits by peterkohaut (since a few days now actually), so please test and verify if you are on one of such platforms. And also report any other issues you've encount...
by Praetorian
Mon Mar 25, 2019 8:50 am
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

I'll stand by for testing Thanks a lot I've managed to set up a VM (or three :D using qemu) to test the issue, so I was able to reproduce it. I've just pushed a fix for the static noise in the movies. Let me know if it's working ok on your end. I'll debug the z-ordering issue next. Debugging is ree...
by Praetorian
Fri Mar 22, 2019 8:41 pm
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

@Zakwii Really? Cool, so it really seems to be an endian problem :-) Thank you for the confirmation...back to Praetorian ;-) This is not something that I can debug immediately, but perhaps it is an endianess issue, so your feedback is definitely helpful and welcome. However, looking at the code I c...
by Praetorian
Fri Mar 22, 2019 10:38 am
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

Just did, amigaos4-master-14b03594 shows the exact same errors - static noise in the intro (when music is played) - background objects (slices?) drawn in front of ego I never tried the amigaos build myself. I'm wondering if it's a memory allocation issue. Is it possible for you to also test with a ...
by Praetorian
Fri Mar 22, 2019 7:50 am
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

This is starting a fresh game from the corrected CDFRAMESx.DAT. Same happens when using HDFRAMES.DAT It looks like something goes wrong with our slice_renderer, but it's hard to tell what off-hand. We'll have to look into it further. I'm not sure if it would make a difference, but could you verify ...
by Praetorian
Fri Mar 22, 2019 5:13 am
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

To better desribe it, ego is walking BEHIND some background objects (see screeshot) instead of in front e.g. the police barrier in front of the car (screenshot), a rare occasion where ego is walking inside the animal shop and walks past the police light pole (in the screenshot the red headed object...
by Praetorian
Thu Mar 21, 2019 10:32 pm
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

Sorry, it should have been a proper report. Blade Runner (Windows/English) and it's with CDFRAMESx.DAT in place (not the HDFRAMES.DAT Hm, this one I can't seem to reproduce at all. Is it a crashing error or just a warning? From what little debugging I've done, that page seems to reside in CDFRAMES1...
by Praetorian
Thu Mar 21, 2019 5:38 pm
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

Yep, game is found and running now, thank you Do you want proper bug reports or should i post my findings here? First bug: Debugger opens when i sned the policeman to question the crowd in the left corner, fisrt scene Unable to locate page 2092 for animation 604 frame 0! Is this with the HDFRAMES f...
by Praetorian
Thu Mar 21, 2019 10:44 am
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

That doesn't work here, i *need* a HDFRAMES.DAT otherwise ScummVM will throw n GUI Error on start about missing resources and -d2 tells me Running Blade Runner (Windows/English) File::open: opening 'HDFRAMES.DAT' failed CDFRAMES1.DAT through 4 in place I've pushed a possible fix for this issue (it ...
by Praetorian
Thu Mar 21, 2019 9:12 am
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

from the tools readme And, i'd like to point out some inconsistency which i hit (and probably others will too). While the readme and datafiles page tell me to rename the CDFRAMES.DAT files from the different CD's to CDFRAMES1-4.DAT, the tools program explicitely *needs* the first CDFRAMES.DAT to be...
by Praetorian
Wed Mar 20, 2019 10:50 pm
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

@Praetorian Are you planning to upload the subtitles file to a scummvm server aswell once the game engine is finished? I can't access Google (we never share your data, promise!) Drive ;-) Yes, definitely. :) Since the game is in-tree, it would also be reasonable to add an entry to https://wiki.scum...
by Praetorian
Tue Mar 19, 2019 10:44 pm
Forum: General Discussion
Topic: Blade Runner WIP
Replies: 115
Views: 40742

Re: Blade Runner WIP

so I have my blade runner cds but I am wondering do I need to rename certain files a certain way to get scummvm to recognize the game? Hello. Is this the English version or another localization of the game? Basically, I think what would suffice is: 1. Create a folder to be the game's directory on y...
by Praetorian
Wed Feb 20, 2019 2:34 pm
Forum: Help and Support
Topic: [Semi-solved] Building ScummVM on macOS 10.14 Mojave
Replies: 9
Views: 1345

Re: Building ScummVM on macOS 10.14 Mojave

That's really weird, isn't it? I found this question on Stack Overflow and thought that I was getting somewhere, but as far as I can tell, none of the advice there makes any difference at all. Well, except for the last one: export CPATH=/Library/Developer/CommandLineTools/usr/include/c++/v1 which m...
by Praetorian
Wed Feb 20, 2019 11:18 am
Forum: Help and Support
Topic: [Semi-solved] Building ScummVM on macOS 10.14 Mojave
Replies: 9
Views: 1345

Re: Building ScummVM on macOS 10.14 Mojave

Right, now it says: Out of date fonts. Expected at least 1,200000, but got version 1,000000! Which is kind of weird, as I have repeatedly tried downloading the fonts.dat file manually from the Github repository, deleting it and downloading it again with git checkout, then tried copying it from the ...
by Praetorian
Sun Feb 17, 2019 2:56 pm
Forum: Help and Support
Topic: SDL1 fallback support?
Replies: 5
Views: 1139

Re: SDL1 fallback support?

There is something fishy in the configure process. Even after a "clean" and deleting the (very old) sdl-audiocd.o in backends/audiocd/sdl/ it's not being picked up (no object file created) Looking at module.mk in backends i see it mention sdl-audiocd.o but it won't get build, strange # SDL 2 remove...