Search found 159 matches

by envisaged0ne
Fri Mar 13, 2020 4:12 pm
Forum: Help and Support
Topic: Problem with Kings Quest VI sounds
Replies: 14
Views: 1293

Re: Problem with Kings Quest VI sounds

Okay. It's official. I'm an idiot! lol I downloaded your MIDI file & all the sounds were exactly as they should have been. So I think "it's got to be something I'm doing wrong on my end". So I went back and looked at all my sound settings. Then I remembered that I set the default options in ScummVM ...
by envisaged0ne
Thu Mar 12, 2020 11:59 pm
Forum: Help and Support
Topic: Problem with Kings Quest VI sounds
Replies: 14
Views: 1293

Re: Problem with Kings Quest VI sounds

ScummVM version is 2.2.0git3404
by envisaged0ne
Thu Mar 12, 2020 10:18 pm
Forum: Help and Support
Topic: Problem with Kings Quest VI sounds
Replies: 14
Views: 1293

Re: Problem with Kings Quest VI sounds

Okay, I sent you a private message with the contents of the INI file. I have ran the windows version through DosBox. It's setup to run through Windows 3.1 with General Midi. All sounds are there and they all play correctly
by envisaged0ne
Wed Mar 11, 2020 9:44 am
Forum: Help and Support
Topic: Problem with Kings Quest VI sounds
Replies: 14
Views: 1293

Re: Problem with Kings Quest VI sounds

1st, I just wanted to note that I meant no disrespect to Collector's response to me. He was trying to help and I greatly appreciate it. I have a lot of respect for Collector :D I tried running it with GS & that's where some of the sounds aren't correct. Specifically, when you 1st start the game, and...
by envisaged0ne
Tue Mar 10, 2020 2:25 am
Forum: Help and Support
Topic: Problem with Kings Quest VI sounds
Replies: 14
Views: 1293

Re: Problem with Kings Quest VI sounds

Nope - I have MUNT installed & it works just fine. If I use the MT-32 emulation, then some sounds are missing from the Windows version. I'm a pretty advanced computer user. I own a real MT-32 but didn't set it up on my current computer. So, no disrespect, but I wouldn't make a stupid mistake like that
by envisaged0ne
Tue Feb 04, 2020 5:50 am
Forum: Help and Support
Topic: Problem with Kings Quest VI sounds
Replies: 14
Views: 1293

Problem with Kings Quest VI sounds

I'm playing the KQ6 CD\WIN version. I set the audio to use the Microsoft GS Wavetable Synth [Windows MIDI]. When I choose the option, some sounds don't play properly. For instance, when you open the box on the beach, it sounds like a horn blowing rather than the proper "click" sound. You can also cl...
by envisaged0ne
Sat Nov 09, 2019 12:22 am
Forum: Help and Support
Topic: PQ 2 w Japanese Views (Crashes)
Replies: 9
Views: 1946

Re: PQ 2 w Japanese Views (Crashes)

Thank you. The game used to play just fine for me. Could you post the files that are required for the game to run? I'll compare that to the files I have. :?
by envisaged0ne
Wed Nov 06, 2019 2:11 am
Forum: Help and Support
Topic: PQ 2 w Japanese Views (Crashes)
Replies: 9
Views: 1946

Re: PQ 2 w Japanese Views (Crashes)

Yeah, that's exactly where it's saved in my Windows 10 system as well. Have you been able to successfully run the Japanese version of PQ2?
by envisaged0ne
Mon Nov 04, 2019 9:51 pm
Forum: Help and Support
Topic: PQ 2 w Japanese Views (Crashes)
Replies: 9
Views: 1946

Re: PQ 2 w Japanese Views (Crashes)

Thank you very much :D I placed the file in the ScummVM folder, and even in the game folder. But it still keeps coming up with the message "Unable to load SJIS.FNT"...is there something else I need to do? :?
by envisaged0ne
Mon Nov 04, 2019 4:40 pm
Forum: Help and Support
Topic: PQ 2 w Japanese Views (Crashes)
Replies: 9
Views: 1946

Re: PQ 2 w Japanese Views (Crashes)

Kinda following up on this. When I try to run the game, it will play the intro, but when I hit Enter to go to the game, it gives me an error that ScummVM was unable to load the SJIS.FNT. I've googled & tried to figure out how to get this font file, but haven't had any luck. Can anyone direct me to w...
by envisaged0ne
Tue Sep 03, 2019 11:59 pm
Forum: General Discussion
Topic: Very different volume in OPL emulators
Replies: 3
Views: 1369

Re: Very different volume in OPL emulators

This may not be the best place to ask that question :shock: You're talking about DosBox & MAME....How does this relate to ScummVM?
by envisaged0ne
Sun Nov 04, 2018 6:19 pm
Forum: General Discussion
Topic: Leisure Suit Larry 1 - bypass age verification?
Replies: 21
Views: 27998

Re: Leisure Suit Larry 1 - bypass age verification?

The original AGI LSL used Alt+X to bypass the age verification. You use it after you enter your age & the 1st question comes up. The SCI version has you do Ctrl+Alt+X to bypass the age questions. Again, use it when the 1st question comes up. I tested this on both the AGI & SCI games, using ScummVM, ...
by envisaged0ne
Sat Aug 04, 2018 9:20 am
Forum: Help and Support
Topic: Tandy sound quality in AGI games
Replies: 17
Views: 5904

I'm using Windows 10. I can hear the difference in his mp3 samples, but again I don't hear a difference when I play them through ScummVM or DOSBox. Maybe it's not a problem in the Windows port
by envisaged0ne
Fri Aug 03, 2018 9:20 pm
Forum: Help and Support
Topic: Tandy sound quality in AGI games
Replies: 17
Views: 5904

I just played the DOS version of KQ2,using the latest ScummVM daily snapshot, and the Tandy sounds sound perfectly fine to me. I went back and forth several times (about 4 times) between DOSBox & ScummVM, and honestly couldn't tell the difference. Both sounded nice and clear
by envisaged0ne
Thu Mar 29, 2018 9:34 pm
Forum: Help and Support
Topic: King's Quest 7 Music
Replies: 6
Views: 2631

Same here. Using MIDI and the game sounds fine. Running latest GIT build of ScummVM