ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > Other Ports > ScummVM for Classic Amiga's Goto page 1, 2  Next
ScummVM for Classic Amiga's
  Author    Thread Reply to topic
NovaCoder



Joined: 23 Sep 2009
Posts: 74
ScummVM for Classic Amiga's 

All running on an 8 bit display (realtime 16 bit to 8 bit overlay conversion with alpha blend) Very Happy


http://www.youtube.com/watch?v=Nh2r-3f_tiM


Last edited by NovaCoder on Wed Nov 02, 2011 4:28 am; edited 2 times in total

 Reply with quote  
Post Wed Dec 08, 2010 12:35 am 
 View user's profile Send private message
NovaCoder



Joined: 23 Sep 2009
Posts: 74
 

Another video, this time showing The Dig and a beta of Sword 1.

http://www.youtube.com/watch?v=rb2y8grNEcI

 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2011 2:38 am 
 View user's profile Send private message
fingolfin
Retired


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 1466
 

Nice! Do you have a homepage for it, or a link where one can download binary & source?

 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2011 10:25 am 
 View user's profile Send private message
NovaCoder



Joined: 23 Sep 2009
Posts: 74
 

quote:
Originally posted by fingolfin
Nice! Do you have a homepage for it, or a link where one can download binary & source?


Thanks it's slowly getting there....although you guys did most of the work of course Very Happy

No sorry....no home page. The latest version can always be downloaded from the Amiga resource site AmiNet

Razz
 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2011 10:58 pm 
 View user's profile Send private message
NovaCoder



Joined: 23 Sep 2009
Posts: 74
 

Now also ported to ECS Amiga's (eg A600) which only support 64 colors so I'm having to convert from 8 bit to 6 bit in realtime for the games and 16 bit to 6 bit for the Launcher.

DOTT in only 64 colors

Confused

 Reply with quote  
Post Thu May 19, 2011 3:34 am 
 View user's profile Send private message
hkzlab
ScummVM Developer


Joined: 14 Dec 2008
Posts: 32
 

This is awesome! Congratulations.
Makes me want to fetch an old amiga 500 from the next flea market i go to :)

 Reply with quote  
Post Sun May 22, 2011 12:35 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
Freddo



Joined: 31 Oct 2005
Posts: 280
 

Hehe, very cool. Just found out about this and now I feel like unpacking my A1200 and give it a try and see how it works on a 50MHz 68030 Smile

 Reply with quote  
Post Wed Jul 13, 2011 7:20 am 
 View user's profile Send private message
NovaCoder



Joined: 23 Sep 2009
Posts: 74
 

Now done an Amiga RTG port of v1.3.1

Check it out running the Curse of Monkey Island or a real machine right here


I'm not sure who actually looks after this website but I could send the links for the v1.3.1 Amiga install packages to add to the downloads section (eg 'Release binaries' or maybe 'Older versions unsupported').

Just let me know.

 Reply with quote  
Post Fri Sep 30, 2011 12:07 am 
 View user's profile Send private message
LordHoto
ScummVM Developer


Joined: 30 Oct 2005
Posts: 1030
Location: Germany
 

quote:
Originally posted by NovaCoder
I'm not sure who actually looks after this website but I could send the links for the v1.3.1 Amiga install packages to add to the downloads section (eg 'Release binaries' or maybe 'Older versions unsupported').

Just let me know.


Our downloads page only contains official version (or ones which were official at the time they were made). Since your version is not built via an unaltered copy of the release source(?) there is no way for it to be put on our Downloads page. If you want your port to get official, you should file a pull request on github and get your code merged. Then we are happy to put your builds for upcoming versions on the download page.
 Reply with quote  
Post Fri Sep 30, 2011 4:56 am 
 View user's profile Send private message
LogicDeLuxe



Joined: 10 Nov 2005
Posts: 363
 

How much RAM does it actually require? I'm trying it on the Minimig core (docking13) for the Chameleon 64. It has Chip: 2MB, Slow: 1.5MB, Fast: 8MB.
When I start it from the Classic Workbench GUI, it just occupies a few MB and quits after a few seconds without any message.
When I start it with no startup-sequence, it just says "ScummVM ECS: not enough memory available".

 Reply with quote  
Post Tue Sep 25, 2012 1:19 pm 
 View user's profile Send private message
NovaCoder



Joined: 23 Sep 2009
Posts: 74
 

ScummVM v1.4.1 ported to 68k AGA/RTG

Requirements:

1) An AGA Amiga with a fast 68040/68060 processor
2) At least 16 MB of FASTRAM
3) AHI installed
4) Some supported games or demos


Features:

* Double buffered 16 bit stereo digital SFX and speech
* MIDI music emulation (no hardware required)
* Double buffered 256 color AGA graphics with VGA support
* 16 bit GUI (converted to 8 bit in real-time!)
* Screen shake Wink
* Back ported OS4, MorphOS and AROS code!
* Compressed Audio support (OGG VORBIS)

AGA Version
RTG Version

Thanks to the ScummVM team for all of their hard work Very Happy

 Reply with quote  
Post Thu Nov 08, 2012 4:24 am 
 View user's profile Send private message
Fabius



Joined: 05 Jan 2007
Posts: 17
Location: Rome, Italy
 

Congratulations. I tried on my Amiga SCUMMVM PPC/060 many years ago and was slow and jerky.

 Reply with quote  
Post Sat Dec 08, 2012 1:03 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
NovaCoder



Joined: 23 Sep 2009
Posts: 74
 

quote:
Originally posted by Fabius
Congratulations. I tried on my Amiga SCUMMVM PPC/060 many years ago and was slow and jerky.


Thanks Very Happy

A PPC user once told me that my 68k port ran Full Throttle better than his old PPC port ever did Very Happy

Curse of Monkey Island 68k style

I'm now working on an Amiga 68k port of DosBox BTW using a dynamic 060 68k core Cool
 Reply with quote  
Post Thu Jan 24, 2013 12:34 am 
 View user's profile Send private message
davesade



Joined: 26 Mar 2013
Posts: 1
Location: Los Angeles, 2019
Issue with Lands of Lore 

Hello, I'm running SCUMMVM for AGA 060 on my Amiga. Unfortunately the error "KYRA.DAT is missing or corrupted, please re-get it from the SCUMMVM website" appears, when I'm trying to run Land of Lore.

KYRA.DAT is in dh0:\Programs\SCUMMVM_AGA

It was part of original LHA package, which I have downloaded from the Aminet.

But I have also tried to replace the very same file with:
- freshly downloaded file from Datafiles Wiki page for SCUMMVM
- from older / different version of SCUMMVM (for Amiga and even for the Windows)

I do have correct uppercase name of the file.

Configuration: A1200+Blizzard060, 64 MB RAM, OS 3.9, IndivisionAGA.

Other games are running fine (eg. Day of the Tentacle).

Any idea or help will be appreciated. I tried to google this error message, but no luck.

 Reply with quote  
Post Tue Mar 26, 2013 5:29 am 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
Raziel
ScummVM Porter


Joined: 25 Oct 2005
Posts: 895
Location: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains
 

In the ScummVM menu there is a tab called "paths"...check where the "extra" path points to and copy the kyra.dat file into this subdir.

 Reply with quote  
Post Tue Apr 02, 2013 2:43 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 
Goto page 1, 2  Next


Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge