ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > PocketPC/WinCE Port > Test 1.2 versions Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Test 1.2 versions
  Author    Thread Reply to topic
Wesknapper



Joined: 23 Mar 2010
Posts: 3
Discworld 2 on HTC HD2 

Hello all

Has anyone got Discworld 2 working on ppc scummvm i have it booting but when it gets to the game play it crashes any ideas on how to get it working

 Reply with quote  
Post Fri Oct 29, 2010 4:35 pm 
 View user's profile Send private message Yahoo Messenger
pilaxoft



Joined: 08 Jan 2008
Posts: 81
 

I got running in wince4.2 ipaq hp 1940 with full ram free. Scumm version was 1.0.0. Sometimes it crashed out due to lack of memory.

 Reply with quote  
Post Thu Nov 04, 2010 7:49 am 
 View user's profile Send private message
pilaxoft



Joined: 08 Jan 2008
Posts: 81
 

This friday I start a vacance week.
I have some standby works. I promise Im going to test some games: Loading, start playing, etc.

Regards.

 Reply with quote  
Post Thu Nov 04, 2010 7:52 am 
 View user's profile Send private message
greywolf22



Joined: 06 Nov 2010
Posts: 1
Space Quest III 

Interesting item. Tested Space Quest III (VGA) and it worked fine on 1.2.0svn51397, but testing the same version with 1.2.053554 I get strange screen artifacts. Doesn't seem to clear the screen on redraw (an example...when first loaded the SIERRA logo appears, when the first game screen appears part of the logo is still showing). Not sure if anyone else is experiencing this or just something in my setup. Running on an HTC Touch Pro 2 windows Mobile 6.5

 Reply with quote  
Post Sat Nov 06, 2010 8:31 pm 
 View user's profile Send private message
andrea2054



Joined: 09 Nov 2010
Posts: 12
Location: Italy
 

I've tried the 1.2.0 version on my PocketPc HP iPAQ h2200 running Windows CE 4.2.
I've found two issues:
- Localization: The OS is italian, but the GUI is english.
- When I hide the virtual keyboard strange things happens:
- the game is not scaled to fill the screen;
- a black band appears in the bottom part of the screen
- the lowest part of the game graphics is missing
- strange artifact appears on the screen when the image scrolls left or right

Version 1.1.1 works well.

Game tested: Goblins 3 and Dragon History

TIA

 Reply with quote  
Post Tue Nov 09, 2010 6:44 pm 
 View user's profile Send private message
jvprat
ScummVM Developer


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 71
 

quote:
Originally posted by andrea2054
- Localization: The OS is italian, but the GUI is english.
The WinCE backend probably hasn't implemented the language autodetection. You should be able to change it on the "Misc" tab of the Options dialog.
 Reply with quote  
Post Thu Nov 11, 2010 3:00 pm 
 View user's profile Send private message
LordHoto
ScummVM Developer


Joined: 30 Oct 2005
Posts: 1030
Location: Germany
 

quote:
Originally posted by jvprat
quote:
Originally posted by andrea2054
- Localization: The OS is italian, but the GUI is english.
The WinCE backend probably hasn't implemented the language autodetection. You should be able to change it on the "Misc" tab of the Options dialog.


Or it just didn't enable that code, in case the code for normal Windows works too. Or there's some problem with it on WinCE, i.e. like it not returning a proper locale.
 Reply with quote  
Post Thu Nov 11, 2010 4:55 pm 
 View user's profile Send private message
andrea2054



Joined: 09 Nov 2010
Posts: 12
Location: Italy
 

quote:
Originally posted by LordHoto
quote:
Originally posted by jvprat
quote:
Originally posted by andrea2054
- Localization: The OS is italian, but the GUI is english.
The WinCE backend probably hasn't implemented the language autodetection. You should be able to change it on the "Misc" tab of the Options dialog.


Or it just didn't enable that code, in case the code for normal Windows works too. Or there's some problem with it on WinCE, i.e. like it not returning a proper locale.


I think the code isn't enabled, because the language option is missing. In the normal Windows is present and working
 Reply with quote  
Post Sat Nov 13, 2010 1:36 pm 
 View user's profile Send private message
KMBeatz



Joined: 27 Dec 2010
Posts: 3
 

Thank you very much!

It worked on my WinCe 6.0 PNA Mio V505!


Please make more ones with the newest Scummvm releases!

thank you very very much

 Reply with quote  
Post Mon Dec 27, 2010 7:42 pm 
 View user's profile Send private message
Thunderbird



Joined: 29 Dec 2010
Posts: 1
 

Gave it a whirl on a Dell Axim X50 with WM 2003. Day of the Tentacle seems to work fine (though I haven't played it too much with 1.2). Island of Dr. Brain, on the other hand, suffered from a lot of glitchiness with moving the cursor around via the stylus. It almost seemed like touching an area of the screen caused a click, THEN move action on the part of the game. This produced issues with the following puzzles:

Animated Jigsaw Puzzle: Pieces frequently went back into the chest even though the click after was somewhere else (unless they were dragged out of the chest, they almost always went back in)
Spectrum Analyzer Puzzle: This puzzle often won't take the actual solution, it takes quite a bit of effort to make it do so.
(There were a couple others, but I can't remember them offhand)

Later in the game, the calibration seemed to get out of whack (the hand would frequently change into the eye, and changing it back to the hand often led to the mode of the lower bar changing).

Tying in with that, if the lower bar was turned off in either IoDB or DOTT, there would be issues with refreshing the bottom portion of the screen.

This was all done with ScummVM1.exe. Attempting to load the unified binary caused the system to lock up, even with most of the system's 64MB RAM allocated to program execution.

(EDIT)Upon further investigation, it appears the issues with Island of Dr. Brain also affected a couple other SCI games I tried (Pepper's Adventures in Time and Castle of Dr. Brain).

 Reply with quote  
Post Wed Dec 29, 2010 10:55 pm 
 View user's profile Send private message
tudor



Joined: 07 Jan 2011
Posts: 1
Rotation 

Hey,
I'm having big issues with rotation with this release. The mouse sprite appears to be 90 degrees rotated to the mouse tap. This occurs even on the first game selection screen. Very tricky! I'm using a HTC Tytn II P4550 running wm6.1. I have tried adding rotation to the ini file but it rotates both. Any ideas? Cheers, Tudor

 Reply with quote  
Post Fri Jan 07, 2011 4:21 pm 
 View user's profile Send private message MSN Messenger ICQ Number
Ravicai



Joined: 06 Jun 2011
Posts: 20
Re: Space Quest III 

quote:
Originally posted by greywolf22
Interesting item. Tested Space Quest III (VGA) and it worked fine on 1.2.0svn51397, but testing the same version with 1.2.053554 I get strange screen artifacts. Doesn't seem to clear the screen on redraw (an example...when first loaded the SIERRA logo appears, when the first game screen appears part of the logo is still showing). Not sure if anyone else is experiencing this or just something in my setup. Running on an HTC Touch Pro 2 windows Mobile 6.5


I am having the exact same problem. I'm also running an HTC Touch Pro 2 (using an earilier build of WM6.1).
 Reply with quote  
Post Mon Jun 06, 2011 1:44 am 
 View user's profile Send private message
Ravicai



Joined: 06 Jun 2011
Posts: 20
Re: Space Quest III 

quote:
Originally posted by Ravicai
quote:
Originally posted by greywolf22
Interesting item. Tested Space Quest III (VGA) and it worked fine on 1.2.0svn51397, but testing the same version with 1.2.053554 I get strange screen artifacts. Doesn't seem to clear the screen on redraw (an example...when first loaded the SIERRA logo appears, when the first game screen appears part of the logo is still showing). Not sure if anyone else is experiencing this or just something in my setup. Running on an HTC Touch Pro 2 windows Mobile 6.5


I am having the exact same problem. I'm also running an HTC Touch Pro 2 (using an earilier build of WM6.1).


Workaround: The refresh problem appears to happen with default or x2. If you use x2 SAI it will refresh normally Smile
 Reply with quote  
Post Tue Jun 07, 2011 7:01 pm 
 View user's profile Send private message
cerial
ScummVM Porter


Joined: 17 May 2009
Posts: 29
Location: Germany
Re: Space Quest III 

quote:
Originally posted by Ravicai
quote:
Originally posted by Ravicai
quote:
Originally posted by greywolf22
Interesting item. Tested Space Quest III (VGA) and it worked fine on 1.2.0svn51397, but testing the same version with 1.2.053554 I get strange screen artifacts. Doesn't seem to clear the screen on redraw (an example...when first loaded the SIERRA logo appears, when the first game screen appears part of the logo is still showing). Not sure if anyone else is experiencing this or just something in my setup. Running on an HTC Touch Pro 2 windows Mobile 6.5


I am having the exact same problem. I'm also running an HTC Touch Pro 2 (using an earilier build of WM6.1).


Workaround: The refresh problem appears to happen with default or x2. If you use x2 SAI it will refresh normally Smile


This issue should be fixed now in the latest stable daily build. Could you please download the latest stable daily build from http://buildbot.scummvm.org/builds.html (on the bottom right) and report back if it works for you, too?
 Reply with quote  
Post Sat Jun 11, 2011 10:16 pm 
 View user's profile Send private message
Ravicai



Joined: 06 Jun 2011
Posts: 20
Re: Space Quest III 

quote:
Originally posted by cerial
This issue should be fixed now in the latest stable daily build. Could you please download the latest stable daily build from http://buildbot.scummvm.org/builds.html (on the bottom right) and report back if it works for you, too?


Yeah, I actually tried the stable build and beta build and it had the same problem Sad Any of the graphics filters work fine though Smile
 Reply with quote  
Post Sun Jun 12, 2011 12:29 am 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 
Goto page Previous  1, 2, 3  Next


Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge