ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > iPhone Port > COMI doesn´t work with new version and yes with 20071114
COMI doesn´t work with new version and yes with 20071114
  Author    Thread Reply to topic
R91



Joined: 11 Nov 2007
Posts: 25
COMI doesn´t work with new version and yes with 20071114 

Since the version 20071118 until the current 20071119_2329, COMI doesn´t works and it doesn´t plays the intro
With the 20071114 it play the intro

Here a capture of ScummVM´s console on COMI.


I think that I have an error:

ERROR: Mod library compiled support needed!

This appear in the following versions of 20071114

I installed the version 20071114 and COMI intro plays fine (with sound).

But with the last version doesn´t play and it show me the console

PD:
ScummVM Version: 20071119_2329
iPod Touch Firmware: 1.1.2 (Language: Spanish)
COMI: Windows/Spanish/Ogg files

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 4:48 pm 
 View user's profile Send private message
TomFrost



Joined: 23 Apr 2007
Posts: 178
 

Looking at the other posts about this, it seems like the only factor that could be playing into it is your 1.1.2 firmware. If that is, in fact, the problem, Vinterstum may not have any control over that -- the Toolchain compiled by the iPhone Dev Team would have to be updated, and then Vinterstum would have to compile against that.

I guess all we can do is cross our fingers for the dev team to update the toolchain and warn others from updating quite yet :-/

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 5:44 pm 
 View user's profile Send private message
Vinterstum
ScummVM Developer


Joined: 16 Oct 2005
Posts: 585
 

Hm... I checked the code, and that error message will appear if it finds MP3 sound files within the datafiles, and not Ogg files. You sure you don't have duplicate sets of files, or something like that?


Though, why it works (with sound) with that earlier version, is... weird. I haven't done anything that should affect that.

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 5:46 pm 
 View user's profile Send private message
R91



Joined: 11 Nov 2007
Posts: 25
 

Ok, I will wait a solution ( I must play MI2 before COMI and more)

Thanks for the quickly answers

I also supposed that the problem are by the 1.1.2

I deleted all music files and I have the same error

While I will copy again the game from the original

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 6:08 pm 
 View user's profile Send private message
tx0min



Joined: 19 Nov 2007
Posts: 21
 

I have reported the same error in this thread.
http://forums.scummvm.org/viewtopic.php?t=4724&start=120

I have iphone 1.1.1, so I don't think it is the problem.

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 7:38 pm 
 View user's profile Send private message
Vinterstum
ScummVM Developer


Joined: 16 Oct 2005
Posts: 585
 

Try it now, I just uploaded a version with MP3 support built-in.

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 9:02 pm 
 View user's profile Send private message
tx0min



Joined: 19 Nov 2007
Posts: 21
 

both work perfect with 20071120_2200

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 9:24 pm 
 View user's profile Send private message
R91



Joined: 11 Nov 2007
Posts: 25
 

Woww!!

You´re the best Vinterstum

THANKS YOU!

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 10:11 pm 
 View user's profile Send private message
R91



Joined: 11 Nov 2007
Posts: 25
 

I don´t understand that the music was in ogg and it works on 20071114, in the new version doesn´t work until the mp3 support

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 10:45 pm 
 View user's profile Send private message
tx0min



Joined: 19 Nov 2007
Posts: 21
 

In the dig i had a lot of small mp3 files that I converted to ogg. But there are also two files of about 50Mb named DIGMUSIC.bun and DIGVOICE.bun.
I'm not sure but maybe there's some mp3-encoded info embedded into these files.

 Reply with quote  
Post Tue Nov 20, 2007 10:51 pm 
 View user's profile Send private message
eriktorbjorn
ScummVM Developer


Joined: 31 Oct 2005
Posts: 3303
 

quote:
Originally posted by tx0min
In the dig i had a lot of small mp3 files that I converted to ogg. But there are also two files of about 50Mb named DIGMUSIC.bun and DIGVOICE.bun.
I'm not sure but maybe there's some mp3-encoded info embedded into these files.


The Dig only uses MP3 if you've compressed the data files. The original ones on your CD - you do still have the orignal CD, right? - do not.
 Reply with quote  
Post Wed Nov 21, 2007 5:28 am 
 View user's profile Send private message
seth.feinberg



Joined: 21 Feb 2008
Posts: 8
Same Screenshot!! 

I get the same screenshot as the one pasted above when I try to play Curse of Monkey Island on my iPhone. I looked at the Wiki file and transferred what I believe are all the correct files (it was just over a gig is size, if that helps). But when I start it up I get the screeshot that was pasted earlier in this post. I noticed some replier stating the issue could be with firmware 1.1.2. I have firmware 1.1.3 beucause I just purchased my iPhone (Feb 2008) and assume that this is the issue. Another question i was wondering if I have JUST the ScummVM_SVM installed on my phone and I saw somwhere else that led me to believe that perhaps I should have both the ScummVM and ScummVM_SVM programs installed. Any help would be greatly appreciated.

 Reply with quote  
Post Sat Feb 23, 2008 10:29 pm 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 



Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge