ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > Help and Support > Problem with Full Throttle recognizing sound card
Problem with Full Throttle recognizing sound card
  Author    Thread Reply to topic
MannyCalavera



Joined: 05 Nov 2005
Posts: 4
Location: Hollywood, CA - USA
Problem with Full Throttle recognizing sound card 

Hey there I just downloaded your program latest build v0.8.0 and I couldn't get it to find the installed Full Throttle. I can run the game fine on my Win 2k SP4 PC but I can't get it to recognize my sound card so in turn I have no sound. I have never played this game before, but for years I have wanted to and only recently I found my friends copy of the game and borrowed it.

Is there any reason why ScummVM isnt recognizing the installed game? Or is there a way to get the game to give me sound w/out running scummVM? Someone smart please help, I'm not going to play this game without sound -_-

Thanks,

Manny Calavera ~~~'~<3

 Reply with quote  
Post Sat Nov 05, 2005 2:15 am 
 View user's profile Send private message
Dark-Star



Joined: 30 Oct 2005
Posts: 129
Location: Reutlingen, GERMANY
 

ScummVM uses your Windows sound drivers to produce sound. So you should check if you have properly installed Wave and MIDI drivers in Windows (try playing a WAV file and a MID file in Media Player).

If only WAV playback works you might want to enable the MT-32 sound driver in the ScummVM options menu (instead of the Windows driver), although for this you need a powerful CPU (>1.3 GHz)

 Reply with quote  
Post Sat Nov 05, 2005 3:20 am 
 View user's profile Send private message
MannyCalavera



Joined: 05 Nov 2005
Posts: 4
Location: Hollywood, CA - USA
 

WAV and MIDI both run on my sound card. I just checked.

For some reason I can't get ScummVM to recognize that I have Full Throttle installed in the directory. When I point it to the directory it says it cannot find the game there.

However if I dont configure the sound in the install of Full Throttle it runs but without sound. This is without running ScummVM.


Is there a special way to get it to recognize the game on ScummVM? =/

Thanks,

Manny Calavera ~~~~'<3

 Reply with quote  
Post Sat Nov 05, 2005 6:37 am 
 View user's profile Send private message
lavosspawn
ScummVM Developer


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 91
Location: Dortmund, Germany
 

I am not sure what exactly the LucasArts installer copies.

Basically, you need to copy the entire CD to your harddisk, select the given directory in ScummVM using 'Add game' and then click 'choose'.

You may also want to take a look at
the ScummVM Datafiles page, it lists exactly which files you need to copy.

 Reply with quote  
Post Sat Nov 05, 2005 6:40 am 
 View user's profile Send private message
MannyCalavera



Joined: 05 Nov 2005
Posts: 4
Location: Hollywood, CA - USA
 

Sweet thanks I got it to work, however I can't make it save. F1 usually brings up the menu. But not on the ScummVM port of it.

Is there another way to do this?

 Reply with quote  
Post Sat Nov 05, 2005 11:06 am 
 View user's profile Send private message
MannyCalavera



Joined: 05 Nov 2005
Posts: 4
Location: Hollywood, CA - USA
 

Nvm i found it Very Happy Very Happy

 Reply with quote  
Post Sat Nov 05, 2005 11:07 am 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 



Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge