ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > Wii Port > Test-Candidate of ScummVM 1.9.0 for WII Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Test-Candidate of ScummVM 1.9.0 for WII
  Author    Thread Reply to topic
AReim1982



Joined: 10 Dec 2013
Posts: 24
Location: Germany
 

You can always check in the about dialog what functions are supported.

This build supports the following functions:
-> Tremor, Flac, Mp3, Rgb, ZLib, FreeType2

 Reply with quote  
Post Thu Jan 16, 2014 8:24 am 
 View user's profile Send private message
MaSSiVeRiCaN



Joined: 15 Jan 2014
Posts: 5
 

quote:
Originally posted by AReim1982
You can always check in the about dialog what functions are supported.

This build supports the following functions:
-> Tremor, Flac, Mp3, Rgb, ZLib, FreeType2

Thanks AReim1982 for the helpful tip and answer. This is sweet music to my ears Very Happy
 Reply with quote  
Post Fri Jan 17, 2014 4:03 am 
 View user's profile Send private message
AReim1982



Joined: 10 Dec 2013
Posts: 24
Location: Germany
 

My pull request has been merged. Now it's possible to test the development binarys of the buildbot.

 Reply with quote  
Post Tue Jan 28, 2014 10:44 am 
 View user's profile Send private message
MaSSiVeRiCaN



Joined: 15 Jan 2014
Posts: 5
 

That's great news, so do I need to compile the latest build or are test builds also provided elsewhere in the forum?

I don't have the environment setup to build ScummVM but I have no issues giving it a go if I must.

 Reply with quote  
Post Tue Jan 28, 2014 11:07 pm 
 View user's profile Send private message
Unknown-Creation



Joined: 28 Jan 2014
Posts: 1
 

AReim1982, I've been testing your binary on my Wii. My Wii is on system menu 4.2u with IOS 58 from 4.3.

It works with my old non-motionplus wiimote and the TR+ remotes. The 1.6 build seems to have better USB performance than the stable 1.5 build. (Caching improvements?)

That cursor bug mentioned earlier in this thread that affects FM-TOWNS also seems to affect 16-bit HE games, like Spy Fox 3. The cursor would be incased in a black box instead of a blue one. This also affects the 1.5 build, so it isn't a new bug.

 Reply with quote  
Post Wed Jan 29, 2014 7:34 pm 
 View user's profile Send private message
Badablek



Joined: 28 Jan 2007
Posts: 60
 

quote:
Originally posted by MaSSiVeRiCaN
That's great news, so do I need to compile the latest build or are test builds also provided elsewhere in the forum?

I don't have the environment setup to build ScummVM but I have no issues giving it a go if I must.



Use the buildbot, you don't need to install anything (devkitpro, libogc, etc.)

http://buildbot.scummvm.org/


For example, Nightly builds (untested) : http://buildbot.scummvm.org/builds.html
 Reply with quote  
Post Thu Jan 30, 2014 5:55 pm 
 View user's profile Send private message
MaSSiVeRiCaN



Joined: 15 Jan 2014
Posts: 5
 

It's been a while, any progress on this you guys would like to share with us? I can help test I have an extensive library of games for ScummVM just itching to try out another test build lol.

 Reply with quote  
Post Sun Apr 20, 2014 8:55 pm 
 View user's profile Send private message
digitall
ScummVM Developer


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 811
 

MaSSiVeRiCaN: The toolchain on buildbot has been updated. See:
https://github.com/scummvm/scummvm/pull/413

As Badablek said, try using the stable or development builds from the buildbot.

 Reply with quote  
Post Mon Apr 21, 2014 3:01 pm 
 View user's profile Send private message
47iscool



Joined: 12 May 2014
Posts: 48
Location: United States
 

I'm not sure if if I'm the only one or not but, running games from USB will cause random crashes. I have this same problem on 1.5.0 with or without AHBPROT/no_ios_reload option. Running from SD or SD Gecko gives no lockups, only USB locks it up.

Wii 4.3U IOS58
HBC 1.1.0

 Reply with quote  
Post Tue May 13, 2014 4:15 am 
 View user's profile Send private message
digitall
ScummVM Developer


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 811
 

47iscool: If you had searched the bug database, you would have found that this is a known bug:
http://sourceforge.net/p/scummvm/bugs/5790/

However, it _may_ have been fixed in the latest stable and development builds i.e. v1.6.0 and v1.7.0git.

I have asked on that bug and this thread several times if someone would confirm if this is fixed or still broken using the nightly builds from the buildbot:
http://buildbot.scummvm.org/builds.html

PLEASE can you test this? Smile

 Reply with quote  
Post Tue May 13, 2014 7:30 am 
 View user's profile Send private message
47iscool



Joined: 12 May 2014
Posts: 48
Location: United States
 

@Digitall

Sure will. Although mine isn't a startup bug, it happens randomly whether it's 10 minutes or 30 minutes into.

Testing with the talkie versions of MI1 & 2 and COMI.

One more question I have and I know it's not related but, what happened to the black and green background on the classic theme? I don't really like the red too much.

Also I'm using a SanDisk Cruzer 16GB flash drive and I know these are said to have problems with some programs but 1.2.0 worked perfect with it, I only use the newer revisions because I recently found out (yesterday) about the amazing talkie versions of MI 1 & 2. I't fun playing them on Wii considering the SE versions of MI were not on Wii.


Last edited by 47iscool on Tue May 13, 2014 8:20 am; edited 1 time in total

 Reply with quote  
Post Tue May 13, 2014 8:04 am 
 View user's profile Send private message
digitall
ScummVM Developer


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 811
 

47iscool: Thank you. To be honest, v1.5.0 is now very out of date, even without the toolchain updates, so bugs on it will tend to get the "please retest with the latest nightly" response to ensure that they are not outdated... which is likely.

Hmm.. The Classic Theme should be green and black as before, though I only have used the default Modern Theme on my Wii, so not sure. We did have issues with the color keying, so I wonder if that was breaking the Classic. *shrug*

47iscool: If this issue is still occuring with the classic theme on the latest v1.7.0git, then please file a bug on this and attach a screenshot or photo of the screen showing the color changes seen. Thanks.

 Reply with quote  
Post Tue May 13, 2014 8:15 am 
 View user's profile Send private message
digitall
ScummVM Developer


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 811
 

Also, please try not to edit posts. No notification is sent and thus any questions or comments will likely be missed.

 Reply with quote  
Post Tue May 13, 2014 8:16 am 
 View user's profile Send private message
47iscool



Joined: 12 May 2014
Posts: 48
Location: United States
 

Okay, the classic black theme is back on the latest 1.7 GIT version. If you try out 1.5.0 or 1.6.0 with the classic theme you will see what I mean about the red.

I've been playing COMI for about 20 minutes now with no freezes from USB, I will let you know if it does freeze up.

Another thing I just found out, the talkie version of MI1 does not have any speech or audio streaming from flac, only the original midi sound. MI2 talkie version works fine though.

 Reply with quote  
Post Tue May 13, 2014 8:39 am 
 View user's profile Send private message
digitall
ScummVM Developer


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 811
 

Ah excellent. I suspected that the issue might be the color key bug:
http://sourceforge.net/p/scummvm/bugs/6108/

Let us know if you hit a freeze, but that is probably fixed as well. Thanks for testing.

 Reply with quote  
Post Tue May 13, 2014 10:27 am 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next


Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge