ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > Help and Support > Discworld 1 sound/speech issues
Discworld 1 sound/speech issues
  Author    Thread Reply to topic
nuclear



Joined: 29 Jan 2011
Posts: 2
Location: Derby, UK
Discworld 1 sound/speech issues 

Hi, I've recently installed ScummVM onto my Wii, and have been attempting to run Discworld.
The problem I've got is that I get a "static" kind of noise in place of where any of the speech/FX should be - although the MIDI music's fine.

I vaguely seem to recall having a similar problem about a decade ago when playing the game on my old PC, but I'm sure I got around it then somehow - maybe something to do with the sound settings? Any help appreciated.

 Reply with quote  
Post Sat Jan 29, 2011 5:46 pm 
 View user's profile Send private message
eriktorbjorn
ScummVM Developer


Joined: 31 Oct 2005
Posts: 3303
Re: Discworld 1 sound/speech issues 

quote:
Originally posted by nuclear

I vaguely seem to recall having a similar problem about a decade ago when playing the game on my old PC, but I'm sure I got around it then somehow - maybe something to do with the sound settings? Any help appreciated.


Does it also happen if you run it in ScummVM on a PC? If not, I guess it's a Wii-specific issue. If it does... I haven't heard of that problem before, so it could mean the sound file is damaged somehow. I can't think of any sound setting that would make a difference, at any rate.
 Reply with quote  
Post Sun Jan 30, 2011 9:57 am 
 View user's profile Send private message
nuclear



Joined: 29 Jan 2011
Posts: 2
Location: Derby, UK
 

I seem to have fixed it now, it appears I must have done something wrong when I first copied the datafiles over to the Wii. After a lot of playing around I tried re-copying the files again from the CD and now it works perfectly!

 Reply with quote  
Post Sun Jan 30, 2011 9:28 pm 
 View user's profile Send private message
Ev0



Joined: 19 Sep 2011
Posts: 2
 

Hi, I'm having the same problem on my Wii but i've tried so many different options and still just get static sounds.
I also tried copying jsut the recommended files striaght off the CD on my SD card but no difference.
The same files work with the PC version (working voice and sfx) so it can't be the files(?)

Any ideas what I could try?
I've installed the nightly build to the Wii but didn't help.

 Reply with quote  
Post Mon Sep 19, 2011 10:21 pm 
 View user's profile Send private message
Greenwizzard



Joined: 24 Dec 2017
Posts: 5
 

I know I'm bumping an old post, but did this ever get sorted? I've got Scummvm 2.0 running on my wii (I've had every version since 1.50) and it's still making screeching/static type noises when there should be speech. Sound effects and music are fine though. I've copied every file into a discworld folder in my scummvmgames folder on the SD but no luck 😔


Any help would be greatly appreciated!

 Reply with quote  
Post Mon Dec 25, 2017 2:55 pm 
 View user's profile Send private message
Raziel
ScummVM Porter


Joined: 25 Oct 2005
Posts: 984
Location: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains
 

Was there ever filed a bug report for this?

If not, it would probably be a good idea to do, so this doesn't get forgotten again in the forum noise and maybe the WII maintainer can take a look immediately?

 Reply with quote  
Post Mon Dec 25, 2017 3:19 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
Greenwizzard



Joined: 24 Dec 2017
Posts: 5
 

quote:
Originally posted by Raziel
Was there ever filed a bug report for this?

If not, it would probably be a good idea to do, so this doesn't get forgotten again in the forum noise and maybe the WII maintainer can take a look immediately?


Erm...
To be honest I have no idea, I haven't done a bug report (I'm not sure how to) but I have read (possibly on here) that some people have had it running successfully but I'd wondered how they'd fixed it
 Reply with quote  
Post Mon Dec 25, 2017 4:47 pm 
 View user's profile Send private message
seanf101



Joined: 01 Feb 2018
Posts: 2
Same problem 

having same problem files work on pc not on wii I am using 2.0b release canidate

 Reply with quote  
Post Sat Feb 17, 2018 10:57 am 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 



Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge