ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > Maemo Port > ScummVM 1.8 on Nokia N810
ScummVM 1.8 on Nokia N810
  Author    Thread Reply to topic
the-force



Joined: 09 Mar 2016
Posts: 6
ScummVM 1.8 on Nokia N810 

I would like to install ScummVM 1.8 on my Nokia N810. However, during installation an error occurs, that libmpeg2-4 is not installed. Where can I find the necessary files?

Regards
Stephan

 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2016 8:45 am 
 View user's profile Send private message
tsoliman
ScummVM Developer


Joined: 19 Jan 2011
Posts: 344
Location: Waukesha, WI
 

Do you have the Maemo-extras repo defined?

Is this a new problem in 1.8.0? (Do 1.6.0 & 1.7.0 install ok?)

 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2016 1:34 pm 
 View user's profile Send private message Send e-mail
the-force



Joined: 09 Mar 2016
Posts: 6
 

Maemo-extras repo is defined but cant't find libmpeg2-4 there. Installing ScummVM 1.5.0 from repo works. I have not tested 1.6.0 or 1.7.0.

 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2016 1:48 pm 
 View user's profile Send private message
tsoliman
ScummVM Developer


Joined: 19 Jan 2011
Posts: 344
Location: Waukesha, WI
 

It is listed in the extras repo since 2010
http://maemo.org/packages/view/libmpeg2-4/

Not sure what the problem is, maybe you need to apt-get update?

How are you installing the 1.8.0 deb? (Start with: "I downloaded it from the scummvm.org website downloads page)

 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2016 1:58 pm 
 View user's profile Send private message Send e-mail
the-force



Joined: 09 Mar 2016
Posts: 6
 

Yes, I downloaded it from the scummvm.org website and tried to install it with the application manager...no success. I also tried to install the "libmpeg2-4_0.4.1-3maemo1_armel.deb" from your link...resulting in a message "package not compatible".

 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2016 5:53 pm 
 View user's profile Send private message
tsoliman
ScummVM Developer


Joined: 19 Jan 2011
Posts: 344
Location: Waukesha, WI
 

You do have OS2008 4.1.2 (diablo) installed right?

 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2016 6:20 pm 
 View user's profile Send private message Send e-mail
the-force



Joined: 09 Mar 2016
Posts: 6
 

OS2008 Version: 5.2008.43-7

 Reply with quote  
Post Thu Mar 10, 2016 6:30 pm 
 View user's profile Send private message
tsoliman
ScummVM Developer


Joined: 19 Jan 2011
Posts: 344
Location: Waukesha, WI
 

This is very very odd.

The only thing left to try (that I can think of) is to try to install it from the command line:

code:
sudo apt-get update
sudo apt-get install libmpeg2-4



 Reply with quote  
Post Fri Mar 11, 2016 1:24 am 
 View user's profile Send private message Send e-mail
the-force



Joined: 09 Mar 2016
Posts: 6
 

Nothing happens when entering these commands (after sudo gainroot). Do you have a Nokia N800 or N810 and are able to test the installation of ScummVM 1.8?

 Reply with quote  
Post Fri Mar 11, 2016 4:59 pm 
 View user's profile Send private message
tsoliman
ScummVM Developer


Joined: 19 Jan 2011
Posts: 344
Location: Waukesha, WI
 

quote:
Originally posted by the-force
Nothing happens when entering these commands (after sudo gainroot)


What do you mean nothing happens? You should see a lot of activity after each of them. What is the output? Can you capture the output and paste it on pastebin (or similar)?

quote:
Originally posted by the-force
Do you have a Nokia N800 or N810 and are able to test the installation of ScummVM 1.8?


I don't have an N800 but I've tested it on my N810 and it works for me. As part of the release, I've installed the ScummVM deb file and launched a few games to quick-test if everything works.
 Reply with quote  
Post Fri Mar 11, 2016 7:14 pm 
 View user's profile Send private message Send e-mail
the-force



Joined: 09 Mar 2016
Posts: 6
 

I know there should be any activity but nothing happens. I'm also surprised that I can use gainroot without installing anything before. Maybe I have activated the RD mode. I will reflash my device and see if it helps. Thanks so far.

 Reply with quote  
Post Sat Mar 12, 2016 8:26 am 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 



Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge