ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > Android Port > FMTowns-Games: Mouse cursor encased in blue box
FMTowns-Games: Mouse cursor encased in blue box
  Author    Thread Reply to topic
Duestertroll



Joined: 18 Mar 2013
Posts: 2
FMTowns-Games: Mouse cursor encased in blue box 

Hello everyone,

I recently installed ScummVM on my Nexus 7 - everything runs smooth so far, very good work!

A small issue though: When playing FMTowns-Games like Indy 4 or Zak, the mouse cursor is encased in a blue box. This makes it a bit difficult to see where you're clicking. Is there any solution or workaround for this problem?

Thanks for any advice!

PS: ScummVM runs in the currently available version from Google Playstore. My Nexus has Android 4.2.2 installed.

 Reply with quote  
Post Mon Mar 18, 2013 3:01 pm 
 View user's profile Send private message
slx



Joined: 22 Jan 2009
Posts: 32
 

I have the same problem with the FM Towns versions of Zak McKracken on Samsung Galaxy S3.

Edit: I found a closed forum about this subject what Henry169 started.
I quote Henry169:
”In the bus on mars I can not reach anything (like the recorder).

This problem is only WITHIN the bus - after entering the bus.”

I tried my c64 version of Zak on ScummVM 1.5.0 on Samsung Galaxy S3 and this mentioned error still exists on Android too!
I got an answer from md5:
„The problem has been fixed in the daily version of ScummVM, not the stable 1.5.0 release. Please, download the latest daily version:
http://buildbot.scummvm.org/builds.html
But this correction isn't for Android!

 Reply with quote  
Post Tue Apr 09, 2013 11:35 am 
 View user's profile Send private message
mac_es



Joined: 31 Oct 2005
Posts: 99
 

Both of you should fill up a bug report...

 Reply with quote  
Post Tue Apr 16, 2013 6:47 am 
 View user's profile Send private message
Duestertroll



Joined: 18 Mar 2013
Posts: 2
 

There actually is a bug report regarding this issue:

http://sourceforge.net/p/scummvm/bugs/6108

It's concerning the Wii-Version, but the problem is exactly the same on Android. Unfortunately it looks like the bug wasn't solved. Sad

 Reply with quote  
Post Tue Apr 16, 2013 12:22 pm 
 View user's profile Send private message
LordHoto
ScummVM Developer


Joined: 30 Oct 2005
Posts: 1030
Location: Germany
 

quote:
Originally posted by Duestertroll
There actually is a bug report regarding this issue:

http://sourceforge.net/p/scummvm/bugs/6108

It's concerning the Wii-Version, but the problem is exactly the same on Android. Unfortunately it looks like the bug wasn't solved. :(


We still use the old sf.net bug tracker. So the correct link would be the following http://sourceforge.net/tracker/?func=detail&aid=3551156&group_id=37116&atid=418820.
 Reply with quote  
Post Tue Apr 16, 2013 1:10 pm 
 View user's profile Send private message
digitall
ScummVM Developer


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 822
 

We are now using the new tracker, so this bug is at:
http://sourceforge.net/p/scummvm/bugs/6108

Have updated this recently with some notes from LordHoto...

The big issue is still replicating the bug so we can investigate as few of the developers have FM-TOWNS version games.

 Reply with quote  
Post Fri Mar 21, 2014 12:22 am 
 View user's profile Send private message
digitall
ScummVM Developer


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 822
 

AHA. I think we have located the likely cause! See here for notes:
https://sourceforge.net/p/scummvm/bugs/6108

 Reply with quote  
Post Fri Mar 21, 2014 1:13 am 
 View user's profile Send private message
mac_es



Joined: 31 Oct 2005
Posts: 99
 

hi,

There is a patch commited for the wii. It can be ported to the android backend?

Cheers

 Reply with quote  
Post Mon Mar 31, 2014 7:14 am 
 View user's profile Send private message
digitall
ScummVM Developer


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 822
 

https://github.com/scummvm/scummvm/pull/453

 Reply with quote  
Post Mon Mar 31, 2014 7:30 am 
 View user's profile Send private message
mac_es



Joined: 31 Oct 2005
Posts: 99
 

Hello digitall,

Sorry but I'm not registered in github so I report here. However I can report in sf.net if you prefer...

The fix improves but it doesn't work as spected.


Before, we had a blue box with no transparency (it was opaque, you can't see under it)

With the fix, it has some transparency so you can see under it.

Here you have an screenshot:

[img]http://postimg.org/image/rktasxe91/[/img]

 Reply with quote  
Post Mon Mar 31, 2014 8:11 am 
 View user's profile Send private message
mac_es



Joined: 31 Oct 2005
Posts: 99
 

I have replied in the github

 Reply with quote  
Post Mon Mar 31, 2014 10:04 am 
 View user's profile Send private message
digitall
ScummVM Developer


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 822
 

mac_es: Thanks for this and the testing of the modified fix.

 Reply with quote  
Post Tue Apr 01, 2014 11:23 am 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 



Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge