ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > Help and Support > Indiana Jones and the Last Crusade help Goto page 1, 2  Next
Indiana Jones and the Last Crusade help
  Author    Thread Reply to topic
Dark_Flare



Joined: 21 Nov 2005
Posts: 8
Indiana Jones and the Last Crusade help 

I don't know if this is a SCUMMvm problem or if I'm just plain stupid, but I can't seem to find the way to see my IQ points on the game. When I runned the game without SCUMMvm all I needed to do was to press F5, and next to the saved games where the IQ points, but with SCUMM this opens a menu where I can save and do other stuff, but I can't see IQ points. The manual says to press the "i" key, but it doesn't work. I tought it might be because of keybord compatibility issues, but when i press other keys, like the shortcuts to the various actions, it works normally. Please, if you know what the problem is or another way to see the IQ points, help me.

 Reply with quote  
Post Mon Nov 21, 2005 12:25 am 
 View user's profile Send private message
sev
ScummVM Lead


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 1958
 

No, there is no way. Just nobody implemented it yet.


Eugene

 Reply with quote  
Post Mon Nov 21, 2005 1:13 am 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
GUN



Joined: 08 Nov 2005
Posts: 45
Location: Germany
 

in Fate of Atlantis .. the IQ Points will be shown .. and counted Wink

 Reply with quote  
Post Mon Nov 21, 2005 2:50 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
sev
ScummVM Lead


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 1958
 

quote:
Originally posted by GUN
in Fate of Atlantis .. the IQ Points will be shown .. and counted Wink

So what? In Last Crusade IQ points were shown on original save/load screen which we do not show now.


Eugene
 Reply with quote  
Post Mon Nov 21, 2005 4:31 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
eriktorbjorn
ScummVM Developer


Joined: 31 Oct 2005
Posts: 3300
 

quote:
Originally posted by sev
No, there is no way. Just nobody implemented it yet.


However, there is some brief discussion about it in the ScummVM patch tracker.
 Reply with quote  
Post Mon Nov 21, 2005 4:51 pm 
 View user's profile Send private message
sev
ScummVM Lead


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 1958
 

Yep, and I'm looking forward with a hope that some day it will be in CVS Wink


Eugene

 Reply with quote  
Post Mon Nov 21, 2005 5:21 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
Dark_Flare



Joined: 21 Nov 2005
Posts: 8
 

Thanks for the info. I've been in the site about the patch to get access to the old menus where I can see the IQ, but there is only txt files with information and program code (IFs, ELSEs, etc...). How can I apply it to the game or to the SCUMM itself?

 Reply with quote  
Post Mon Nov 21, 2005 11:05 pm 
 View user's profile Send private message
clem



Joined: 31 Oct 2005
Posts: 2185
 

that's one of those "don't bother if you don't know what it is" things

basically you'd have to:

- download & set up a compiler environment
- download the scummvm source
- download and apply the patch
- compile scummvm

and there's no guarantee that it will work and not break scummvm - if it worked 100% it'd already be included I guess

 Reply with quote  
Post Mon Nov 21, 2005 11:28 pm 
 View user's profile Send private message
sev
ScummVM Lead


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 1958
 

quote:
Originally posted by Dark_Flare
Thanks for the info. I've been in the site about the patch to get access to the old menus where I can see the IQ, but there is only txt files with information and program code (IFs, ELSEs, etc...). How can I apply it to the game or to the SCUMM itself?

Follow this link and then something like this


Eugene
 Reply with quote  
Post Mon Nov 21, 2005 11:33 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
Dark_Flare



Joined: 21 Nov 2005
Posts: 8
 

This is kind of strange... The second link is to a page that belongs to the university where I am right now, wich is in Portugal... Is it some kind of mistake? It's about programing, but still... quite a coincidence, no?
By the way, thanks, but I'm quite sure I can't do this... Maybe I'll ask my programing teacher for a tips. I'm in Civil Engeneering, so this ain't quite my area. But still, thanks for the help, I wouldn't had guessed myself.

 Reply with quote  
Post Tue Nov 22, 2005 10:22 pm 
 View user's profile Send private message
Raziel
ScummVM Porter


Joined: 25 Oct 2005
Posts: 967
Location: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains
 

@Dark_Flare

sev has psychic abilities

Better be careful Wink

 Reply with quote  
Post Tue Nov 22, 2005 10:46 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
Dark_Flare



Joined: 21 Nov 2005
Posts: 8
 

I've got the compiler, the source code and the patch. I'm working the C part (I'm hoping that my teacher can help, I can only program in Octave/Matlab, wich is something that would probably look really primitive to any person with some kind of experience in programing). I just don't know exactly wich file am I going to modify... Or do I have to specify that I want to aply this patch when I'm going to compile SCUMM?
(I know this is going to be troublesome, but I'm not about to quit just yet XD)

 Reply with quote  
Post Tue Nov 22, 2005 11:19 pm 
 View user's profile Send private message
sev
ScummVM Lead


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 1958
 

quote:
Originally posted by Dark_Flare
Is it some kind of mistake? It's about programing, but still... quite a coincidence, no?.

No and no. You should take that course if you want to understand how patching works with ScummVM code. Or at least read that book Wink


Eugene
 Reply with quote  
Post Wed Nov 23, 2005 12:01 am 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
Dark_Flare



Joined: 21 Nov 2005
Posts: 8
 

It's not a coincidence that you directed me to this computer course class, but it is a coincidence that it's in the same university where I'm studying... right? Is it possible to me to go to "Programação II" classes even though I'm not a LEI or LM sudent?

 Reply with quote  
Post Wed Nov 23, 2005 7:29 pm 
 View user's profile Send private message
Herrscher



Joined: 30 Oct 2005
Posts: 110
 

quote:
Originally posted by Dark_Flare
It's not a coincidence that you directed me to this computer course class, but it is a coincidence that it's in the same university where I'm studying... right?


Yes.

quote:
Originally posted by Dark_Flare
Is it possible to me to go to "Programação II" classes even though I'm not a LEI or LM sudent?


Just ask your professor. In Germany that's usually all it needs. As long as there are enough seats for the "real" students.

BTW: A friend of mine is studying CE, too, and he actually HAD some programming lessons (FORTRAN and stuff)... Cool
 Reply with quote  
Post Thu Nov 24, 2005 9:14 am 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 
Goto page 1, 2  Next


Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge